Helyi hivatalos közlöny

"Gyere le az udvarra! Gyermeknap a városházán" adatai:

Dátum

2021. május 31. 16:00 – 2021. június 01. 19:00

Helyszín

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Facebook esemény
A kétnapos és a járványügyi szabályok miatt rendhagyó városi gyermeknap részletes programja a következő:
Hétfő, május 31.:
16.00 és 17.00 órától, Szent István terem
Bárcsak lenne nékem hegedűm…
A Bárcsak lenne nékem hegedűm… című , oktatási jellegű hangverseny a klasszikus zene közvetítését, megértését tűzte ki célul. A Legato Egyesület és a Székelyföldi Filharmónia a városi gyermeknap részeként kínálja ezt a sajátos nevelő hangversenyt az 5–10 éveseknek.
A hangverseny karmestere Toadere Kovács Dalma.
Fellép a Székelyföldi Filharmónia vonósötöse: Sófalvi Emese, Sebők Erzsébet, Bugarschi Milan, Kováts István és Hadnagy László.
A gyermekeknek szánt oktatási jellegű hangversenyek célja a zene megértése, a közönség figyelmének aktív fenntartása, és olyan vonzó formátum biztosítása, amely a kezdő közönséget további, hasonló zenei események látogatására ösztönzi.
A Bárcsak lenne nékem hegedűm… című előadás forgatókönyvét Toadere Kovács Dalma állította össze, aki a koncert során karmesteri és moderátori feladatokat egyaránt ellát. A székelyudvarhelyi és környékbeli gyerekeknek hirdetett, ingyenes előadásban lesz szóbeli magyarázat, a hallgatósággal folytatott párbeszéd, hangzó példák, összehasonlító zenehallgatás a hallásfigyelem koncentrációjára, illetve zenei elemek modellezésére irányuló tevékenység. Az esemény lehetővé teszi a közönség aktív bevonását az előadásba, hiszen célja az élményközpontú zeneközvetítés.
A hangversenyen való részvétel feltétele – a járványügyi szabályok értelmében – az előzetes regisztráció:
· 16 órától https://cutt.ly/DnucTZN
· 17 órától: https://cutt.ly/1nucv3t
——————————————————————————
Kedd, június 1.:
10.00 A Sosemnevető király, a Sétáló Bábszínház előadásában
„Volt egyszer egy öreg király, aki sosem nevetett, ezért nevezték Sosekacagónak, s mivelhogy sosem kacagott, ezért nevezték Sosemnevetőnek”.
Az előadás főhőse a szomorúság fejedelme, akinek egy szörnyű mulasztás terheli a lelkét: fiatal korában, amikoris megadatott neki a hétfejű sárkánnyal való találkozás, királyunknak mindössze három fejet sikerült begyűjtenie. A befejezetlen dolgok persze csak addig kísértenek, ameddig a korsó fiatalító vízért jár a kútra, és a Rézfánfütyülő Rézangyal elrejtett fütyülőjére rá nem talál.
11.00 Bemondta a rádió – P. Buzogány Árpád költő gyermekverseiből olvas fel
12.00 ZeneKörút Meseországban, előadó Kádár Zoltán János
Aki erre a vonatra felszáll, akár kicsi, akár nagy, olyan utat járhat be az előadóval, ahol a mesebeli helyszíneken kedves mesehősökkel és érdekes hangszerekkel találkozik a mesés zenebona során.
A délelőtti gyermeknapi programokon való részvétel feltétele – a járványügyi szabályok értelmében – az előzetes regisztráció a következő linken: https://cutt.ly/8nucQ6j
——————————————————————————
16.00 Vitéz Bakarasznyi János, a Sétáló Bábszínház előadásában
A mesejáték főhőse egy pöttöm legényke, óriásokra jellemző önbizalommal. Ő a tűztolvaj, akinek vitézség a kenyere és világmegváltás a mestersége. Ő Jankó, a szerethető hencegő, a szemfényvesztés szakembere. A hangszerek pedig csábító lidércek, csodákra képesek.
17.00 Panna álma – Nagyálmos Ildikó költő gyermekverseiből olvas fel
18.00 Zene szárnyán, túl az Óperencián, előadó Kádár Zoltán János
Utaztál már szivárvány színű Krampusz pilotával? Csatoljátok be az öveket, kicsik és nagyok, mert Meseországban kanyarogva sok érdekes helyszínt látogatunk meg, ahol zenével csalogatjuk elő a mesehősöket, és kertészkedés mellett még lóversenyen is részt veszünk, amit muszáj lesz megnyernünk, főleg akkor, ha medvék kergetnek, és a legcifrább hangszerek is előkerülnek. Mire visszaérkezünk, mindenki megtudja magáról, képes varázsolni.
A délutáni gyermeknapi programokon való részvétel feltétele – a járványügyi szabályok értelmében – az előzetes regisztráció: https://cutt.ly/HnucOiO
Tisztelettel kérjük a szülőket, hogy a meghirdetett programok közül csak egy blokkot (vagy a hétfői programok közül, vagy a keddi programok közül egyet) válasszanak gyermekeik számára, hogy a korlátozások ellenére minél több gyermek részesülhessen a városi gyermeknap örömeiben.
——————————————————————————
Kapcsolódó programok a Városi Könyvtárban:
Június 1-jén szeretettel várjuk a gyerekeket és szülőket a könyvtárba is a következő foglalkozásokra:
· Papírszínház (7 éves kortól) – 10, 12, 14 és 16 órától – csoportonként 7 személy
· Virtuális világ (10 éves kortól) – 11, 13 és 15 órától – csoportonként 7 személy
· Quilling (7 éves kortól) – 10.30, 15 órától – csoportonként 12 személy
· Digitális planetárium (10 éves kortól) – 10, 11, 12, 13, 14, 15 és 16 órától – csoportonként 7 személy
· 3D animációs film vetítése (10 éves kortól) – 11, 13 és 15 órától – csoportonként 15 személy
· Földrengés-szimulátor (10 éves kortól) – 10, 11.30, 13.30 és 15.30 órától – csoportonként 7 személy
· Kerekítő – kisgyerekeknek szóló foglalkozás (0-6 év között, kísérővel) – 10, 11 és 15.30 órától – csoportonként 12 személy
· Nyomdatörténet (10 éves kortól) – egész nap – csoportonként 7 személy
A programok alatt meg lehet látogatni a könyvtárat, lehet iratkozni és kölcsönözni!
A járványügyi helyzet miatt a helyek száma nagyon korlátozott. Ezért arra kérünk minden érdeklődőt, hogy a gyermeknapot megelőző napokban menjen be a könyvtárba és jelentkezzen a kívánt programokra.

Frissítés dátuma:
2021.05.27.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette