Helyi hivatalos közlöny

"Karácsonyi Vásár" adatai:

Dátum

2021. december 19. 17:00 – 2021. december 24. 20:00

Helyszín

Márton Áron tér

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala eseménye:

Az adventi időszak utolsó napjaiban a várva várt Karácsonyi Vásárnak enged teret rendszerint Székelyudvarhely városközpontja. Vasárnaptól, december 19-től hat napon át kínálják termékeiket és áruikat a termelők, illetve kézművesek, naponta 11 és 20 óra között, a zárónapon, december 24-én pedig 14 óráig.
Az elmaradhatatlan kulturális programokat többnyire a templomokban, a városháza dísztermében, a Művelődési Házban, a Stúdió mozi nagytermében, valamint a Városi Könyvtár épületében kell keresnünk.
A következő koncerteken, előadásokon, foglalkozásokon vehetünk részt a Karácsonyi Vásár idején:
• Vásárnyitó adventi gyertyagyújtás, amikor Ambrus István, római katolikus plébános gondolatai és a szombatfalvi Szent György Plébánia kórusának kíséretében gyullad ki a negyedik gyertya fénye a város adventi koszorúján – december 19., vasárnap, 17 óra, Márton Áron tér
• „Új örömöt mondok nektek” – Kubinyi Júlia Autentico adventi koncertje – december 20., hétfő, 18 óra, Belvárosi Református templom
• A Székelyföldi Filharmónia adventi kamarazenei koncertje – december 21.,kedd, 18 óra, városháza Szent István terme
• A Hálaluja Ifjúsági Ének- és Zenekar karácsonyi koncertje – december 21., kedd, 19 óra, Szent Miklós plébániatemplom
• Ölts lelkedre ünneplőt – a Karaván Együttes karácsonyi koncertje – december 22., szerda, 18 óra, Stúdió mozi nagyterme (a koncert előtt találkozás a Mentős Mikulással a mozi előtti téren)
• Kishercegszemmel – a kolozsvári Puck Bábszínház előadása – december 23., csütörtök, 12 óra, illetve 17 óra, Művelődési Ház nagyterme
• Kristóf Béla és Kaló Erwin ünnepi koncertje – december 23., csütörtök, 18 óra, Márton Áron tér
• Angyalváró foglalkozások a könyvtárban – december 24., péntek, 16 óra, Városi Könyvtár
Közel egy héten át tehát forralt bor, tea és kürtőskalács illata, no meg az az elmaradhatatlan karácsonyi zene lengi be a Márton Áron teret, ahol beszerezhetjük az ünnepi asztalra szánt finomságokat, de a hiányzó, egyedi ajándéktárgyakra is rátalálhatunk.
Szentcsalád
Ismét be lehet térni a nemezből készült szentcsaládhoz a betlehemi csillaggal jelölt kapualjba.
Emlékfotó
A hidegtől kicsípett arcú családtagokkal, illetve barátokkal idén is beállhatunk egy-egy emlékfotó erejéig a téren lévő fotómasina lencséje elé.
Vásárvonat
Az élmények sorát fogja minden bizonnyal gyarapítani a városközpontban korzózó vásárvonat is, amelyre naponta 17 órától a Márton Áron téri buszmegállónál lehet felülni, már december 17-től.
A program-tarsoly alján még ott lapul egy minden estés különleges meglepetés! Várunk szeretettel mindenkit a térre és a vásár programjaira!
Köszönjünk, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartják!

Frissítés dátuma:
2021.12.14.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette