Helyi hivatalos közlöny

"Kelet felől – az Erdőfű zenekar koncertje Székelyudvarhelyen február 9-én 19 órától" adatai:

Dátum

2023. február 09. 19:00 – 2023. február 09. 20:00

Helyszín

városháza Szent István terme

Facebook esemény

Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány eseménye:

Szeretettel várjuk az érdeklődőket az Erdőfű zenekar erdélyi koncertkörútjának második helyszínére, Székelyudvarhelyre!
A koncertet táncház mulatság követi a Udvarhely Néptáncműhely termében.
Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre.
Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt.
A zenei társulás ars poetica-ja elmélyült szakmai tudást, és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában.
Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében. A műsoraik során előkerülő hangszerek – hegedű, kontra/brácsa, nagybőgő, furulyafélék, harmonika – változatos megszólalást eredményeznek, amely énekkel és tánccal egészül ki.
A zenekar tagjai:
Éri Katalin — nagybőgő, cselló, ütőgardon
Kiss-Balbinat Ádám — hegedű, ének
Maruzsenszki Andor — hegedű
Éri Márton — brácsa, kontra
Salamon Soma – harmonika, furulyák
Az eseményt Balogh Melinda és Melles Endre tánca színesíti.
A koncert helyszíne a városháza Szent István terme.
Belépő: 15 lej felnőtteknek, 10 lej kedvezményesen nyugdíjasoknak és gyerekeknek. Jegyek elővételben a Néptáncműhely jegypénztárában lehet átvenni, hétköznapokon 11-14 óra között, február 9-ig.
Az esemény a budapesti Hagyományok Háza, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kárpát-medencei Kultúrpajta- és Tündérkert-hálózat támogatásával valósul meg.
Az eseményen fotó és filmfelvétel készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, és az alapítvány ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használhatja.

Frissítés dátuma:
2023.02.01.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette