Helyi hivatalos közlöny

"Kisgyermekek a képernyő előtt – az online média hatása a fejlődésre" adatai:

Dátum

2023. április 17. 17:30 – 2023. április 17. 19:00

Helyszín

KÖZ.

Facebook esemény

A Lilapont Egyesület eseménye:

Nem akarunk régimódinak tűnni, és nem fogjuk a generációk közti különbségeket emlegetni hiszen mi is nagyon jól látjuk, hogy a legifjabb generáció teljesen másként áll a digitális eszközök használatával. Azt vettük viszont észre, hogy a COVID miatti bezártság, összezártság miatt a családok, a szülők mintha elfogadóbbak lettek volna a kommunikációs eszközökkel kapcsolatban.
Az elfogadás önmagában természetesen pozitívum, azonban amikor a kütyük olyannyira a mindennapi élet szerves részévé váltak, hogy órákon át pörögtek a sorozatok, mesefilmek, tévéműsorok a gyerekek szeme előtt vagy a háttérben, akkor kérdés számunkra, hogy az vajon mennyire tudatosul a szülőkben, hogy ez milyen hatással van a gyermekekre?
Április 17-én nem óbégatni akarunk, sem kárhoztatni, hanem egyszerűen csak beszélgetni a képernyő hatásáról.
A vitaindítóra Dimén-Varga Tünde iskola-és óvodapszichológust kértük fel, aki beszélni fog egy kicsit a témában történt kutatásokról, a gyermeki agy fejlődési szakaszairól, a túlzott médiahasználat, vagy a szülők problémás médiahasználatáról.
De természetesen a végén beszélgetni fogunk. Sőt a felkért szakértőnk javaslatokkal, hasznos linkekkel és oldalakkal is készül.
Ha érdekel az előadás, de nincs akire hagynod a gyermeket, akkor is várunk! Támogatóinknak köszönhetően az előadás idejére biztosítani tudjuk a gyerekfelügyeletet.
Ha felkeltettük érdeklődésed, akkor jelentkezz be itt: https://forms.gle/4gY9Pwx39b2MUXXY9

Frissítés dátuma:
2023.04.17.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette