Helyi hivatalos közlöny

"KŐGYAKRA – festészeti kiállítás" adatai:

Dátum

2022. március 17. 18:00 – 2022. március 17. 20:15

Helyszín

a Haáz Rezső Múzeum képtára

Facebook esemény

Haáz Rezső Múzeum eseménye:

A székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum Képtárában megnyitjuk GÁBOS Kinga és SZÉCSI János képzőművészek KŐGYAKRA című festészeti kiállítását.
A kiállításmegnyitó eseményen köszöntőt mond Miklós Zoltán múzeumigazgató, a kiállított képeket méltatja Lőrincz Ildikó művészettörténész.
GÁBOS Kinga lövétei alkotó a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban érettségizett, elvégezte a budapesti Dekoratőr és Kirakatrendező Képzőt, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán festészetet tanult. Ez utóbbi helyen ismerte meg SZÉCSI Jánost, aki a magyarországi Szentesen született, a Budai rajziskolában tanult, majd a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán ő is festészet szakot végzett. Mindkét alkotó mesterének tartja Tolvaly Ernőt, a magyarországi Rózsa kör emblematikus tagját, a hetvenes évek konceptuális művészetének egyik képviselőjét.
2010 óta a házaspár családjával Lövéte határában él, most kiállított munkáik révén pedig betekintést nyerhetünk a kortárs magyarországi képzőművészet kétféle kisugárzásába, a pécsi iskolában szerzett festészeti és képzőművészeti problémák sajátos továbbgondolásaiba.

Frissítés dátuma:
2022.03.16.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette