Helyi hivatalos közlöny

"Könyvbemutató Czilli Arankával" adatai:

Dátum

2021. szeptember 08. 18:00 – 2021. szeptember 08. 19:00

Helyszín

Városi Könyvtár

Facebook esemény

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár eseménye:

2021. a Könyv Éve Székelyudvarhelyen programsorozat keretében folyó év szeptember 8-án, szerdán, délután 6 órától kerül sor Czilli Aranka A varázslatos szekrény – versek és mesék gyerekeknek és felnőtteknek című könyvének bemutatójára, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár olvasótermében.
A szerző beszélgetőtársa Szakács István Péter magyartanár lesz.
Czilli Aranka Kovásznán született 1982-ben. Felsőfokú tanulmányait a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem néprajz–magyar szakán végezte. A kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpontban tanít magyar irodalmat, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesületben író-olvasó találkozókat szervez. Térey János ösztöndíjas költő. Első írásai Lukács Aranka néven jelentek meg romániai magyar napilapok kulturális mellékletében és irodalmi folyóiratokban (Romániai Magyar Szó, Helikon, Krónika, Korunk). A magyarországi irodalmi folyóiratok közül a Magyar Napló, az Agria és a Lyukasóra közölte verseit, az elmúlt években rendszeresen publikált a csíkszeredai Székelyföld kulturális folyóiratban. Jelenleg is Kovásznán él, három gyermek édesanyja.
Első verseskötete 2018-ban jelent meg, Nyitott ablak címmel. Most a második verseskötetét, A varázslatos szekrény címűt mutatjuk be. A kötet a szerző gyerekverseit, meséit adja közre. Játékosság és komolyság, valóságos és képzelt események összeolvadása jellemzi a humorral teli írásokat, egy kisgyermekes család életének hű tükreit.

Frissítés dátuma:
2021.09.06.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette