Helyi hivatalos közlöny

"Miqueu Montanaro a Jámbor Tehénben" adatai:

Dátum

2023. július 15. 20:00 – 2023. július 15. 22:00

Helyszín

Jámbor Tehén

Facebook esemény

Jámbor Tehén eseménye:

Miquèu Montanarot provence-i trubadúrnak is nevezik, franciaországi oxitán kisebbséghez tartozó vándorzenész, európai hírű zeneszerző. Több nyelven, így magyarul is kommunikál.
Több mint negyven éve koncertezik rendszeresen világszerte, minden hangszeren játszik, de szólistaként szívesen lép fel mint dob-furulyás, mivel a dob és a furulya az okszitán népzene jellegzetes hangszerkísérete. Montanaro mondhatni vándorzenész, a világot járja, koncertről koncertre utazik, közben más zenészekkel is zenél, különféle népek hangzásvilágát tanulmányozza. Szaxofonos volt, mielőtt megtalálta igazi világát a provence-i népzenében, ahová gyökerei is kötik. Parasztzenészként – mint hagyományos dob-furulya játékos – fordult érdeklődése a kortárs zene és a jazz felé. Előadóművész, aki tradicionális és saját kompozíciókat adva elő, ötvözi a mediterrán és keleti zenéket. Virtuóz játékával egymaga képes teljes koncertélményt nyújtani.
Romániába többször volt, rendszeresen részt vesz a Minimum Patry alkotótábor zeneműhelyében, mint műhelyvezető. 2002-ben lépett fel Udvarhelyen is. Szívesen együtt zenél másokkal, kísérletezésre fogékony zenészekkel.
Stílusban a provence-i népzene a dzsesszel, a kortárs, a középkori és a hip-hop találkozik. Az improvizatív keveredik a klasszikussal, magán hordozva mind a magyar, mind pedig az oxitán kulturális hatásokat. Zenei játékát a „nyitott zene”, a szabadság teszi lehetővé, miközben nyugodt egyensúly árad a hallgató felé.

Frissítés dátuma:
2023.07.03.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette