Helyi hivatalos közlöny

"Németh Róbert: Nem vagyok itt – zenés könyvbemutató" adatai:

Dátum

2022. november 25. 20:00 – 2022. november 25. 21:00

Helyszín

Városi Könyvtár

Facebook esemény

Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala eseménye:

Nem vagyok itt – Vihar után az ég
Egy éve regénnyel, néhány hete pedig új lemezzel jelentkezett a főleg zenészkörökben ismert Németh Róbert, az egykori Heaven Street Seven basszusgitárosa. Nem vagyok itt című regényét azóta Margó-díjra jelölték, minden bizonnyal azért (is), mert ez a könyv a mai negyvenesek generációjának életérzéseit kapta el. Ez a nemzedék még stoppal vagy vonattal járt koncertre vagy focimeccsre, Prágába vagy Budapestre, és tényleg csak azért ment, nem pedig bevásárolni, illetve egy olyan, mindenütt jelen levő ismerősi rendszert alakított ki, amely ma mondjuk a Facebookon van – szóval kultúra, zene, csajok, könyvek és kazetták a hátizsákban.
A Nem vagyok itt egyfajta popkulturális utazás is az utóbbi ötven évben, de nem kesergő nosztalgiázásról van itt szó, hanem emlékezésről, ami nagyon fontos különbség, és legalább akkora, mint amekkora mondjuk a magány és az egyedüllét között van.
Németh Róbert a Könyvünnep péntekének estéjén Katona Zoltánnal beszélget – ám nemcsak beszélget, hanem néhány szerzeményét is előadja.

Frissítés dátuma:
2022.11.14.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette