Helyi hivatalos közlöny

"Nőnapi Bizniszvitamin: Nők az üzlet világában" adatai:

Dátum

2022. március 07. 08:15 – 2022. március 07. 10:00

Helyszín

Harghita Business Center

Facebook esemény

Harghita Business Center eseménye:

Sem a nők, sem a férfiak vezetői jellemzői (készségei?) nem jobbak vagy rosszabbak, erősebbek, avagy gyengébbek egymáséinál – leginkább csak mások. Ezekről a különbségekről beszél március 7-i Bizniszvitaminunkon Barkász Gabriella közgazdász és Fleisz Kinga pszichológus.
Témánknak ugyan az adja az apropót, hogy nőnaphoz közeledünk, de azt mi is látjuk, hogy egyre több nő indít saját vállalkozást, illetve kerül vezető pozícióba. Ennek pedig az az oka, hogy a női erények, tulajdonságok is előtérbe kerülnek, már nem csak a férfi vezetői stílus van jelen.
Az üzleti élet fontos része a problémamegoldás, a kapcsolatépítés és a kommunikáció. Mindhárom területen tetten érhető a különbség a nők és férfiak közt. Hogy mik ezek? Erről (is) beszélnek majd előadóink a negyed 9-től kezdődő Bizniszvitaminon.
Jegyet vásárolni ezen a linken tudsz >> https://hbcenter.ro/…/nonapi-bizniszvitamin-nok-az…/
Ugyanitt tudod majd jelezni részvételi szándékokat a 10 órától kezdődő workshopunkra is. A 10 és 15 óra közötti foglalkozásnak az érzelmi intelligencia és pénzügyi intelligencia lesz a témája.
Az utóbbi években egyre több tudományos kutatás vizsgálta az érzelmi intelligencia (EQ) szerepét a vezetés eredményességében. Talán ez annyira nem is érdekes, az viszont mindenképp, hogy ezek a nemek közötti különbségekre is kiterjednek: és állítólag akad jónéhány olyan terület, ahol magasabb értékek mutatkoztak a női vezetők esetében. Melyek ezek az EQ kompetenciák, és vajon tudatában vannak ezeknek az erősségeknek a női vezetők? És ha igen, akkor alkalmazzák őket?
Ahogy említettük, a workshopon a pénzügyek, a pénz kezelése is szóba kerül: trénereink az érzelmi intelligencia mellett a pénzügyi intelligenciával is foglalkoznak. Utóbbi bizony – ha őszinték akarunk lenni magunkkal – finoman fogalmazva is fejlesztendő.
És persze az is tény, hogy társadalmi szokásaink, kulturális sajátosságaink miatt nálunk a nők eleve nehezített pályán indulnak, legyen szó a családi kassza kezeléséről vagy nagyobb pénzügyi befektetésekről. Ez tipikusan férfiak uralta terület. De a nők egyébként hogy állnak a mentális könyveléssel? Ez majd kiderül március 7-én.
A workshopra a vendégünk vagy, de szeretnénk téged bőségesen megvendégelni: a foglalkozás idejére vizet, kávét és egy finom ebédet terveztünk be – utóbbit a Schwarz Bisztró szállítja.
Ennek az ára 50 lej/fő lesz, amit a helyszínen, kezdés előtt tudsz majd fizetni.
A nőnapi eseményeinket a Nőnap Székelyudvarhelyen című eseménysorozat keretében szervezzük. Partnereink ebben Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala, valamint a Művelődési Ház.

Frissítés dátuma:
2022.02.28.

#tudásfejlesztő/oktatás

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette