Helyi hivatalos közlöny

"Nyárzáró a Spanyár-házban" adatai:

Dátum

2022. szeptember 02. 19:00 – 2022. augusztus 31. 21:00

Helyszín

Spanyár-ház

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési HázMÖRK és Teomo eseménye:

Gyertek, zárjuk együtt ezt az eseménydús nyarat, két kivételes zenekar koncertjével Székelyudvarhely egyik legkülönlegesebb udvarán!
A Spanyár-ház kapuit 18 órakor nyitjuk, ahol a TEOMO csapata vár behűtött italokkal, fincsi koktélokkal. Nincs is más dolgod péntek estére, mint élvezni a zenét, jól érezni magad és iszogatni a barátaiddal.
Az estét Mano & Gregor sepsiszentgyörgyi zenekar kezdi. A zenekar 2022 július 10-én debütált Románia első indie folk zenekaraként. Bemutatkozó daluk a Warm Freeze 10 nap alatt több mint 20 000 nézettséget ért el a YouTube platformján és az erdélyi rádiók is nagy előszeretettel játsszák a dalt. A Mano & Gregor zenei projekt azzal a céllal alakult, hogy egy magas színvonalú produkció keretén belül Romániában is meghonosítsa a sokak által már jól ismert Indie Folk zenei stílust. 16 év barátság után “Mano” Ráduly Botond és “Gregor” Petri Gergő úgy döntenek, hogy életre hívnak egy nem csak zeneileg, de szemléletmódban is színes, standardoktól eltérő zenei projektet, amelyben a dalok üzenetei legalább annyira fontosak, mint maga a zene. Elsődleges célnak jelölik meg a közönség és a zenészek közötti határok lebontását.
20 órakor pedig a magyarországi MÖRK nyújt egy különleges zenei élményt a hallgatóknak. A zenekar soul és funk alapokra épülő zenét játszik, mely elgondolkodtató társadalmi, pszichológiai és hétköznapi témában íródott dalszövegekkel, improvizációval és más stílus elemekkel együtt. A ma már Fonogram és Artisjus díjas zenekar először barátaik nappalijában, mászóteremben és egyéb nem megszokott helyszínen adott koncerteket, melyeknek híre gyorsan elterjedt a budapesti undergroundban, így nem sok időnek kellett eltelnie, hogy szélesebb közönség is megismerhesse a zenekart. A Mörk sorban végigjárta a legnagyobb magyar klubokat és fesztiválokat: A38 Hajó, Akvárium Klub, Budapest Park, Sziget, Volt, Művészetek Völgye.
A magyarországi lehetőségek mellett szerte a világban, számos nemzetközi fesztiválokon is bemutatkozhattak már: a hamburgi Elb Jazz Fesztivál nagyszínpadán, a Leverkusener Jazztage nagyszínpadán, a groningeni Eurosonic Noorderslagon, a hamburgi Reeperbahn Fesztiválon, a New York-i Mondón, a bécsi Waves Viennán, a Tallin Music Weeken, a Budapest Showcase Hub-on vagy a poznani Spring Break-en is.
Jegyek válthatók a helyszínen, vagy a Művelődési Ház pénztárában, ára: 20 lej.

Frissítés dátuma:
2022.08.31.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette