Helyi hivatalos közlöny

"Október 23. – A szabadság napja" adatai:

Dátum

2021. október 23. 09:00 – 2021. október 24. 20:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési HázSzékelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és Székelyföldi Filharmónia eseménye:

65 évvel ezelőtt „egy nép azt mondta, elég volt”: a félelemből, a megalázottságból, az igazságtalanságból, a kiszolgáltatottságból, a diktatúra sötétségéből.
65 évvel ezelőtt – a szabadság napján, több ezer fiatal vonult ki az utcára, elindítva ezáltal a huszadik század egyik legjelentősebb eseményét: az addig stabilnak és megingathatatlannak hitt szovjet kommunista tömb tetteiktől megrepedt, és a repedésen keresztül besütött a remény napsugara.
A magyarországi euforikus októberi események híre bejárta a világot, és annak a pár napnak a szabadságélményét már semmilyen megtorlás nem tudta elfojtani az emberekben, ott pislákolt a bebörtönzöttekben, az elhallgatottakban, a menekülőkben, s ott van minden magyarban szerte a nagy világban.
Székelyudvarhelyen minden évben, így idén is megemlékezünk a szabadság napjáról, arról a napról, amikor egy nép kiáltott, s amely kiáltást sok erdélyi fiatal köztük székelyudvarhelyiek is meghallottak. Ezen a napon rájuk is emlékezünk!
A jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel szűkebb formában hívjuk ünnepelni a székelyudvarhelyieket:
• Szombaton (október 23-án) a nap folyamán bármikor lehet koszorúzni az „Üldözöttek és áldozatok” emlékműnél.
• A vonós muzsika lengyel fenegyerekeinek tartott Volosi együttes koncertjét hallhatják 19 órától a Művelődési Ház nagytermében.
Regisztrálni a következő linken lehet: https://forms.office.com/r/hE0RqxeE5W
• Vasárnap (október 24-én) a Székelyföldi Filharmónia szimfonikus ünnepi hangversenyén Beethoven Egmont-nyitánya és az V. (Sors) szimfónia mellett Könczey Árpád: Töréspontok Concerto szoprán szaxofonra és zenekarra című 4 tételes zeneművét hallhatjuk 18 órától a Stúdió moziban.
Az előadás bérletes, jegyeket a Művelődési Ház jegypénztárában és a helyszínen vásárolhatnak.
Regisztrálni a következő linken lehet:
https://forms.office.com/r/AB6YQcASm7
Figyelem! Mivel városunkban a fertőzöttségi ráta meghaladta a 6 ‰-et, a hatályos rendelkezések értelmében 12 év fölötti személyek kizárólag zöld kártya felmutatásával vehetnek részt a zárt terű eseményeken.
Megértésüket köszönjük!

Frissítés dátuma:
2021.10.21.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette