Helyi hivatalos közlöny

"Petőfi Live! Laczkó Vass Róbert és Székely Norbert verses-zenés előadóestje" adatai:

Dátum

2022. május 28. 18:00 – 2022. május 28. 19:00

Helyszín

Szent István-terem

Facebook esemény

A Hargita Megyei Hagyományőrzési ForrásközpontHargita Megye Tanácsa és Hargitai Megyenapok – Zilele Județului Harghita eseménye:

Magyar ember ha Költőt emleget, Petőfi Sándorra gondol, erre a lobbanékony, szenvedélyes, rapszodikus ifjúra, aki ízig-vérig a romantika gyermeke. Költészete közérthető és szorosan összefügg az életével, a maga korában ezért is hatott annyira újszerűen. Találóan jegyezte meg Pintér Jenő irodalomtörténész, hogy „…a magánéletét rejtegető, tekintélyt tartó, régi költőtípus helyett előlépett a vidám hangú vándorszínész és elmondta ügyes-bajos dolgait.”
Születésének 200. évfordulójához közeledve bátran elmondhatjuk: Petőfi világirodalmi rangú életműve kiállta a próbát. Életpályája pusztán verseiből is megismerhető, éppen ezért Petőfi live! című verses-zenés előadóestünk során mi is arra törekszünk, hogy a Költőt kizárólag a saját hangján szólaltassuk meg, természetesen a magunk eszközeivel. Mi nem csak a forradalmárt látjuk benne, de kifejezetten arra törekedtünk, hogy szubjektív Petőfi-portrénk minden korosztály számára felismerhető legyen.
Az előadás 2022. május 28-án, 18 órától lesz Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának Szent István termében.
Az esemény a XVIII. Hargitai Megyenapok programsorozat része.
Belépőjegy ára: 15 RON – felnőttek, 10 RON – diákok

Frissítés dátuma:
2022.05.23.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette