Helyi hivatalos közlöny

"Pilinszky és én" adatai:

Dátum

2022. május 13. 20:00 – 2022. május 13. 21:00

Helyszín

Kőkereszt tér

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

Prieger Zsolt és Nagy Katica: Pilinszky és én
Pilinszky János életművének tiszteletére alkotta meg Prieger Zsolt a Pilinszky és én című zenés-irodalmi előadását, mely a kortárs magyar irodalom alapkövét és a hit-vallás-spiritualizmus gyönyörűségét viszik közel elektronikával és popzenével az emberekhez.
“Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra.”
– Prieger Zsolt –
A műsor ősbemutatója a 41. Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt április 11-én a költészet napján, melyet a Kiscelli Múzeumból közvetítettek online.
Prieger Zsolt az Anima Sound System zenekar alapítója, zenés-irodalmi estek megalkotója, a zenei élet megkerülhetetlen alakja, író és performanszművész. Legnagyobb erőssége a művészi bátorság, időről-időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni.
Nagy Katica magyar színésznő 2019-ben végzett a Magyar Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Zsótér Sándor osztályában. Kilenc éves kora óta szinkronszínésznőként dolgozik, számos futó sorozatban és filmben is kölcsönzi a hangját, valamint több magyar filmben és sorozatban is játszott, köztük a Rossz Versekben, a Mintaapákban és a Magdolna címszerepében.
A koncert ingyenes, és minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Frissítés dátuma:
2022.05.09.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette