Helyi hivatalos közlöny

"Rajzolni akartam… – Kelemen Albert kiállítása" adatai:

Dátum

2023. március 30. 17:00 – 2023. március 30. 18:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház eseménye:

Rajzolni akartam… – Kelemen Albert grafikus, művészettörténész, történelemtanár gyűjteményes kiállítása
A kiállítást méltatja: Roth András Lajos, történész muzeológus
Házigazda: Simon Mária Tímea, igazgató
Jelen kiállítás anyaga egy válogatás az 1988- 2023 között készült munkáimból. Leginkább rajzok és grafikák, amelyek két részre csoportosíthatók. A kezdeti munkák leginkább figuratív ábrázolások, vannak köztük grafikai tervek is. 2011- ben kezdtem el egy sorozatot, amely az erdélyi műemlékeket és más történelmi épületeket, helyszíneket sorakoztatja fel. Köztük látványrajzok, várak, kastélyok, templomok. Leginkább tus és akvarell technikával kidolgozva. Az ábrázolt helyszíneket mind felkerestem az elmúlt 11 évben.
2018 óta van lehetőségem sokszorosító grafikával is foglalkozni. Egyes műemlékeknek vagy bizonyos részleteknek elkészítettem a linómetszet rézmetszet és rézkarc változatát is.
A kiállítást két dolog is indokolja, egyrészt az elmúlt évben betöltöttem az 50. életévemet. Másrészt befejezettnek nyilvánítom a fentebb említett nagy projektet, melynek keretében az elmúlt 11 évben több erdélyi helyszínt is felkerestem, és elkészítettem több mint 100 erdélyi templomot, várat, kastélyt, várost, szobrot, vagy ipari műemléket ábrázoló munkát.
Ki vagyok én?
1972- ben születtem Székelyudvarhelyen. Itt végeztem az elemei és középiskolát.
2001- ben diplomáztam a Babes- Bólyai Tudományegyetem történelem művészettörténet szakán. Az egyetem előtt és után néhány évig a Palló Imre Zene és Képzőművészeti iskola tanára voltam. Az évek folyamán tanítottam mintázást, rajzot, festészetet és művészettörténetet. Voltam grafikai szerkesztő és műszaki rajzoló. Jelenleg a Bethlen Gábor Általános Iskola történelem tanára vagyok. Folyamatosan rajzoltam és rajzolok, 1994 óta állítok ki. Voltak kiállításaim, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredában, Kolozsváron, Nagyenyeden, Marosvécsen.
Az eseményen fotó és filmfelvétel készül. Az eseményen való részvétel beleegyezését jelenti abba, hogy az eseményen készült felvételeken szerepelhet, és abba, hogy a Művelődési Ház ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából felhasználhatja.

Frissítés dátuma:
2023.03.23.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette