Helyi hivatalos közlöny

"Stigma – Józsa Ildikó egyéni kerámia kiállítása" adatai:

Dátum

2019. április 12. 18:00 – 2019. április 12. 19:00

Helyszín

Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont

Facebook esemény

Kerámia kiállítás a Hagyományőrzési Forrásközpontban

Pénteken, április 12-én 18 órától kiállításmegnyitóra várja a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont az érdeklődőket: Józsa Ildikó egyéni kerámia kiállítása Stigma címmel nyílik meg. Az alkotó munkáit Ambrus Lajos korondi író, költő méltatja, Bakó Tihamér klasszikus zenét játszik.

„Van egy nagy vágyam a tányérokkal, szeretnék szikrát gyújtani, vágyat ébreszteni általuk a fiatalok szívében magasztosabb eszmék iránt. Szeretném az érdekek helyett, az értékeket képviselni és felmutatni munkáim révén a mai pattanásig feszült, néha kíméletlenül önző világunkban” – vallja az első kiállításánál tartó alkotó, aki a húsvéti ünnepekhez kötődően egy kis elmélyült szemlélődésre, merengésre hívja, vallási felekezettől függetlenül, a székelyudvarhelyi közönséget.

A kerámia alapanyagból megmunkált alkotások minden kiállításra látogató személy számára tartogatnak egy fontos üzenetet: „az életben minden, ami értékes, törékeny”. Ezért tartja fontosnak a kerámiaművész: vigyáznunk kell az értékekre, őriznünk kell azokat.
Józsa Ildikó korondi keramikus családból származik: édesapja Józsa László korondi fazekasmester, édesanyja Józsa Márta virágozónő (cserépedények virágdíszítése készítője), így a szépérzéke alakulása már a szülői otthonban biztosítva volt számára. Középiskolai tanulmányait a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában végezte, majd a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció és közkapcsolatok szakán diplomázott. Jelen kiállításon, a Hagyományőrzési Forrásközpont kiállítótermében 26 alkotását mutatja be.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Forrásközpont 1918. december 1. út, 9 szám alatti, második emeleti termében! A kiállítást két hétig lehet megtekinteni.

Frissítés dátuma:
2019.04.11.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette