Helyi hivatalos közlöny

"Színházban a város! Miro Gavran: Fagyi" adatai:

Dátum

2020. január 06. 19:00 – 2020. január 06. 20:15

Helyszín

Tomcsa Sándor Színház

Facebook esemény

Miro Gavran: FAGYI
– hatvan év egy órában –

a mű eredeti címe: Sladoled
fordította: Varga Viktória és Varga Iván

A fagyizás az egyetlen biztos találkozási pont anya és lánya életében. Olyan, mint másoknak a karácsony. Amikor először találkozunk velük, anya 26, lánya 3 éves. Utolsó közös fagyizásukkor anya már több mint 80.

Hány gombóc fagyi fér bele hatvan évbe? Meddig kérünk ugyanabból a fagyiból, amiből a szüleink? Mikor választunk még azért is mást? Szülőként vagyunk-e annyira kíváncsiak, hogy megkóstoljuk gyerekünk kedvenc fagyiját? És mi történik akkor, ha egyszer csak már egyáltalán nem kívánjuk a fagyit? Nosztalgiából, meg azért, hogy valameddig még együtt lehessünk, talán mégis kérünk egy gombócot. Az előadás folyamatos visszaemlékezés a gyerekkorunkra, a szüleinkre, majd saját gyerekeinkre – azokra az időkre, amelyeket együtt tölthettünk.

Miro Gavran Horvátországban és külföldön az elmúlt húsz évben legtöbbször bemutatott horvát drámaíró. 1983-ban vált ismertté Kreón Antigonéja című drámájával. Műveit azóta 40 nyelvre fordították, könyvei 200 kiadásban jelentek meg. Színdarabjait 300 színházban mutatták be világszerte, több mint hárommillió néző előtt.

ANYA: BEKŐ FÓRI ZENKŐ
LÁNYA: KŐMÍVES BORÓKA

rendező: BARABÁS ÁRPÁD
díszlet: SZŰCS-OLCSVÁRY GELLÉRT
jelmez: GÁBOR ZSÓFI
zene: PÁL ATTILA, PÁSZTOR MÁRK
dramaturg: DEÁK KATALIN

ügyelő: MÁTHÉ MIKLÓS MÓNIKA

A 8-i előadás után kerekasztal-beszélgetésre kerül sor az alkotókkal és Szalay Zsuzsa pszichológus részvételével. Minden nézőt szeretettel várunk!

Jegyeket a jegypénztárban lehet vásárolni és telefonon lehet foglalni a 0040-266-212131-es telefonszámon 11-14, 15-17 órák között.

Frissítés dátuma:
2019.12.30.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette