Helyi hivatalos közlöny

"Tehetségük „az isteni kegyelem ajándéka” – kiállításmegnyitó" adatai:

Dátum

2024. február 06. 18:00 – 2024. február 06. 19:00

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum

Facebook esemény

A Haáz Rezső Múzeum eseménye:

Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka
Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképe
A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Haáz Rezső Múzeum 2024. február 6-án, kedden délután 6 órakor Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka – Berde Mária írónő és Berde Amál festőművész pályaképe címmel kiállításmegnyitó eseményre hív minden kedves érdeklődőt a székelyudvarhelyi Haberstumpf-villába.
A kiállítást kurátora, SZEBENI Zsuzsanna színháztörténész, a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet vezetője nyitja meg.
Konzuli köszöntő hangzik el Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa részéről, a vendégeket köszönti: ÖLVEDI Zsolt alpolgármester, házigazda MIKLÓS Zoltán múzeumigazgató. Közreműködnek: ALBERT Orsolya színművész és HAÁZ Márton fuvolaművész.
A kiállítás két különleges művész, egy író és egy festő testvérpár R. Berde Mária és Dóczyné Berde Amál pályaképét ábrázolja, okmányok és műalkotások, valamint riportok segítségével, és az „isteni ingyen kegyelem ajándékát” a tehetséget hivatott bemutatni. A kiállított anyag Gergely Erzsébet a Házsongárd Alapítvány elnökének kitartó gondoskodása nyomán született meg, grafikai szerkesztője Szebeni-Szabó Róbert fotográfus. A tárlat nem jöhetett volna létre az alábbi intézmények támogatása, együttműködése nélkül: Erdélyi Református Egyházkerület Püspöki Hivatala, Erdélyi Református Gyűjtőlevéltár, Sapientia Erdélyi Tudományegyetem Filmművészeti Szak, Székely Nemzeti Múzeum, nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium. Külön köszönettel tartozunk a Tőkés és Berde családnak, a leszármazottaknak, akiknek mind a debreceni, mind a zalaegerszegi, mind az udvarhelyi ágon segítették a kiállítás létrejöttét.
A kiállítás 2024. március közepéig lesz látogatható.

Frissítés dátuma:
2024.02.01.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette