Helyi hivatalos közlöny

"Titokzatos erdő – interaktív drámapedagógiai foglalkozás gyerekeknek" adatai:

Dátum

2024. június 29. 11:00 – 2024. június 29. 12:00

Helyszín

Udvarhely Néptáncműhely

Facebook esemény
Az interaktív drámapedagógiai foglalkozás során arra invitáljuk az 6-8 éves gyerekeket, hogy játékos formában fedezzük fel, mit is jelent csapatban, közösségben élni, dolgozni.
A 60 perces játék során a gyerekek egy csendes erdő manóit fogják játszani, ahol mindenki jó viszonyban van társaival, sok időt töltenek el közösen, ám egy napon ezt az idilli hangulatot szörnyek bontják meg.
Mi is pontosan a drámapedagógia?
A „drama” szó görög eredetű, jelentése tenni, cselekedni.
A „pedagógia” görög eredetű jelentése nevelés elmélete, neveléstudomány.
„A pedagógia művészete… a drámajátékok rendszeres, céltudatos és tervszerű alkalmazása a játszók életkorának, intellektusának, személyiségjegyeinek és a csoport sajátosságoknak megfelelően…. Célja a személyiség totális fejlesztése.”
(Móka János)
A XX. századi személyiségközpontú reformpedagógiák egyike, amely tevékenységét a játékra alapozza. Alkalmazásával csoportos tevékenységben, a cselekvés folyamatában fedezik fel a résztvevők a körülöttük lévő tárgyi világot és önnön belső világukat.
(Debreceni Tibor nyomán)
„Emberépítés, személyiségformálás, kapcsolatfelvétel… szocializáló tevékenység.”
(Gabnai Katalin)
A foglalkozás vezetőkről:
Bende Zsuzsa: Tanulmányaimat a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen végeztem, mint bábszínész majd drámapedagógus. 2015 óta tartok bábos drámapedagógiai foglalkozásokat diákcsoportoknak, nyári táborokat szervezek, iskolai tananyaghoz kapcsolódó produkciókat hozunk létre ,valamint több bábszínházi előadásban is játszom.
Benedek Bernadette: 2 évet dolgoztam a budapesti Nyitott Kör Egyesületnél, akik drámapedagógiával és színházi neveléssel foglalkoznak, több mint 20 gyerektáborban töltöttem be valamilyen vezetői szerepet, 3 éve dolgozom együtt más egyesületekkel, ahol Erasmus+ ifjúsági cseréket tartok fiataloknak, és a drámapedagógia, színházi nevelés, fórum színház, szerepjáték és más interaktív pedagógiai, színházi eszközökkel dolgozzuk fel az adott témát.
Az eseményen való részvételhez regisztráció szükséges, amit ezen a linken tudnak megtenni: https://forms.gle/KmX72W9dk5yPQcSa6
Helyszín: Udvarhelyi Néptáncműhely próbaterme a Művelődési Ház park felőli bejáratánál
További információk kapcsán ezen az elérhetőségen érnek el: 0752538589 Benedek Bernadette

Frissítés dátuma:
2024.06.26.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette