Helyi hivatalos közlöny

"Ünnepi kurátori tárlatvezetés a Jezsuiták Erdélyben című kiállításon" adatai:

Dátum

2023. december 21. 10:00 – 2023. december 21. 11:15

Helyszín

Haáz Rezső Múzeum

Facebook esemény

A Haáz Rezső Múzeum eseménye:

A Haáz Rezső Múzeum 2023. december 21-én, csütörtökön délelőtt 10 órától rendkívüli tárlatvezetésre várja az érdeklődőket a jezsuita rend történetént bemutató időszaki kiállításon.
Ezen alkalommal Dr. BERNÁD Rita-Magdolna – az Érseki és Főkáptalani Levéltár igazgatója –, s egyben a kiállítás kurátora fogja kalauzolni az ünnepi tárlatvezetés résztvevőit.

FONTOSNAK tartjuk kihangsúlyozni, hogy előre bejelentkezett személyeknek tudjuk biztosítani az eseményen való részvételt. Előzetesen regisztráció megejthető a muzeumpedagogia@hrmuzeum.ro e-mail címen vagy a 0266-218375-ös telefonszámon. Az eseményen való részvételt biztosító belépődíj: 5 lej.

A tárlatvezetések kivételes voltát az adja, hogy a kiállítás létrejöttét garantáló legjobb szakmai tudás birtokosaként, a kurátor megosztja a tematikus ismereteit az esemény iránt érdeklődő székelyudvarhelyi közönséggel. A Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya és a Haáz Rezső Múzeum partnerségével szervezett kiállítás átfogó képet nyújt a szerzetesrend múltjáról, jelenéről és jövőjéről. Az ünnepi tárlatvezetés tárgyát képező kiállításon az erdélyi közintézményekből és egyházközségekből származó jezsuita kötődésű levéltári anyagok és könyvek, arany és ezüst liturgikus tárgyak, számos szobor, festmény és metszet tanúskodik a rend gazdag örökségéről

Frissítés dátuma:
2023.12.21.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette