Helyi hivatalos közlöny

"Vannak vidékek • Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi-estje" adatai:

Dátum

2019. május 16. 19:00 – 2019. május 16. 21:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

VANNAK VIDÉKEK – Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi estjét láthatja a közönség a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színházban május 16-án, csütörtökön 19 órától.

A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi-dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban. Elveszett követ, Faragott versike, Valaki jár a fák hegyén, Dél keresztje alatt, Két nyárfa, Kuplé a vörös villamosról, Alma, alma… sorolhatnánk tovább a sokak számára kedves verseket-dalokat.

A Kaláka együttes pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal, a Magyarországon is filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady-műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség.

———————————————–

VANNAK VIDÉKEK
Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi estje

* Szerkesztő/rendező: KŐVÁRY KATALIN
* Az együttes tagjai: BECZE GÁBOR, GRYLLUS DÁNIEL, GRYLLUS VILMOS, RADVÁNYI BALÁZS

Frissítés dátuma:
2019.05.06.

#Kulturális

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette