Helyi hivatalos közlöny

"VIII. Édesanyák hete – Székelyudvarhely" adatai:

Dátum

2023. május 03. 10:00 – 2023. május 06. 19:00

Helyszín

Anyakuckó

Facebook esemény
Szerda, 2023. május 3.
10:30 Anyává válni – Hajdó Boróka, édesanya, pedagógus, önkéntes szoptatási segítő
„A nagybetűs ANYA témaköre, mindig sok kérdést, megjegyzést, ítélkezést, sztereotípiát, elvárást… boncolgat! A tévhitek félreoszlatása céljából egy interaktív órára várlak nagy szeretettel, hogy kicsit mi is beszélgessünk, ezekről: az anyai psziché kialakulása, mentális munka az anyává válásban, anyasági trilógia sajátosságai, négy lelkiszerveződés szint az anya megszületéséhez…”- Hajdó Boróka
Helyszín: AnyaKuckó, kicsi terem
12:00 Mozgásfejlesztő baba torna– Hadnagy Ágnes gyógytornász
A mozgásfejlesztő baba torna szakember vezetésével irányított csoportos foglalkozás, mely nemcsak torna, hanem a babák számára élmény is, amely segíti a gyermekek fejlődését a forgás, a kúszás, a mászás folyamatában.
Helyszín: Anya kuckó, nagyterem
13:00 Baba mama torna 2-6 hónapos kor – Hadnagy Ágnes gyógytornász
Baba mama torna: 2 hónapos kortól totyogó korig, ahol az édesanyák a babájukkal együtt végeznek tornagyakorlatokat.
Helyszín: AnyaKuckó, nagyterem
16:30 Ovis torna – Tamás Edit gyógytornász
Testtartásjavítás, testtudat, feszes végtagok, koordinációs feladatok, az egyensúly fejlesztése, sorfeladatok a későbbi elemek elsajátításához, erő és állóképesség fejlesztés játékon keresztül, akadálypályák, ügyesség és sok más torna-móka feladat. Célunk a mozgás megszerettetése, a figyelem növelése, minél több sikerélmény és a biztonságos mozgással való rendelkezés.
Helyszín: Fit.Feel
17:00 Testvérféltékenység – Bálint Beáta-Réka pszichológus
„Bezzeg neki szabad, nekem miért nem?!”
„Mindig neki adsz igazat.”
„Őt jobban szereted, mint engem.” Aki egynél több gyermeket nevel valószínű, hogy hallott már ilyen mondatokat, vagy ehhez hasonlókat. A testvérféltékenység egy természetes érzelmi állapot és minden normális család velejárója. Előfordulhat, hogy a testvérek a legeslegjobb barátok lesznek, mégis ritka az, hogy egy gyerek minden testvérével minden pillanatban tökéletesen megértse egymást. De meddig normális az örökös civakodás? Mitévők legyünk, ha már elkezdődött a testvérháború? Miben segíthetünk szülőként?
Helyszín: AnyaKuckó, nagyterem
17:00 Zenés mesefoglalkozás Juon Annamária zenepedagógussal
Együtt körbe táncoljuk a kis szívekben rejtőző, kacsalábon forgó palotát, dalolunk a varázshídon, hogy eljussunk egészen a szív kapujáig. Ez a világ olyan világ, ahol együtt melegedünk a sűrű erdőben, ahol madárének kísér az úton, ahol a dallamok kezet fognak a mesével és minden szívbe bekérezkednek. Életet adó mesével, énekelve vándorolunk. Gyertek, mert mindenkinek jut belőle!
Helyszín: AnyaKuckó, kicsi terem
17:30 Lúdtalptorna – Tamás Edit gyógytornász
Játékos lúdtalptorna az egészséges lábboltozat izmainak az erősítéséért és helyreállításáért 3 éves kortól, a talp boltozatainak kialakulását elősegítő mondókás – játékos torna gyakorlatok és akadálypályák..
Helyszín: Fit.Feel
Csütörtök, 2023. május 4.
10:00 Mocorgó baba torna – Hadnagy Ágnes gyógytornász
Mocorgó totyogó torna: egyensúlyfejlesztő, lábboltozat erősítő, testtartást javító komplex torna – járni tudó kortól 3 éves korig.
Helyszín: AnyaKuckó, nagyterem
11:00 Baba mama torna vegyes csoport – Hadnagy Ágnes gyógytornász
Baba mama torna: 2 hónapos kortól totyogó korig, az édesanyák a babájukkal együtt végeznek tornagyakorlatokat.
Helyszín: AnyaKuckó, nagyterem
17:00 Természetes csecsemőhigiénia, eszik vagy isszák? EC, az meg mi? – Kányádi Mónika-Linda gyakorló édesanya
Természetes csecsemőhigiénia, eszik vagy isszák? EC, az meg mi? Ha hallottad ezeket a kifejezéseket már, de nem tudod, hogy mit takar, akkor itt helyed! Ha nem hallottad, de szeretnéd megtudni, hogy hogy lehet 3 hetesen biliztetni, akkor is! Ha már EC-ztek, és szívesen megosztanád a tapasztalataidat, akkor is szívesen látunk! Gyere el egy jó beszélgetésre a témáról, osszuk meg tapasztalainkat, tedd fel kérdéseidet!
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
17:30 Gyerekgerinctorna – Tamás Edit gyógytornász
Gyerek gerinctorna – teljes testet átmozgató, gerincbarát gyakorlatok. Központban a helyes testtartás megéreztetése, erősítés, koordináció és egyensúly fejlesztés.
Helyszín: Fit.Feel
18:00 Barangolás a mosható pelenkázás világában – Kisfaludi Antónia gyakorló édesanya, pedagógus
Te is sokat hallottál mostanában a mosható pelenkákról? Neked is nagymamáink jutnak az eszedbe és érzed, hogy mennyivel egyszerűbb most az egyszerhasználatos pelus használata? De biztos, hogy jobb, egészségesebb is, azért, mert könnyebb használni? Tudtad, hogy a mai mosipelusok használata már nem igényel „tűrögetési technika” megtanulást? 😉A mai pelusok: szépek, színesek, praktikusak és pár darabbal akár több gyereket is fel lehet nevelni, így anyagilag sem annyira megterhelő és ami a még fontos, hogy mindig van otthon és a szemetes sem teli tőle. Gyere és tudj meg többet, tapogasd meg a mai mosható pelenkákat, a töltetek típusát, használatát és tisztán tartását gyakorló édesanya segítségével.
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
Péntek, 2023. május 5.
Időpontváltozás!! 11:15 Teázz/kávézz Deé Ágnes pszichológussal, s közben tedd fel kérdéseidet
„Gyertek és kávézzunk kötetlenül az anyákat érintő nehézségek/örömök/akadályok mentén kötetlen formában. Tedd fel kérdésedet a gyereknevelés, anyaság témában és beszélgessünk egy jót.”- Deé Ágnes
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
12:00 Hordozókendő kölcsönző – Péter Anette hordozási tanácsadó
A workshopra olyan családokat várunk, akik kipróbálnák vagy a megfelelő babahordozó eszközt keresik újszülött vagy kisbabájuk hordozására.
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
17:00 Hogyan legyünk újra fitt anyák szülés után – Demeter Kinga Orsolya személyi edző
Neked is megváltozott a tested szülés után? Nehéz elfogadni az új „anyatestedet”? Szeretnéd újra formába hozni magad? Esetleg néhány kilótól is megválnál? Érzed, hogy változtatnál, de …? Akkor itt a helyed! Életmód és táplálkozás lesz téma, hogyan vezessük (újra) be a testmozgást, mire figyeljünk, amikor edzéstípust választunk. És beszélünk a kalóriaszükségletekről is. Gyere el bátran! Téged is várunk és itt mindenkinek ugyanaz a gondja, gondolata.
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
18:00 Családi élet házikedvenceinkkel – Dr. Bartha Annamária állatorvos
Egy kutya vagy cica odaadó társ és jó pajtás, a család valódi tagjává válhat. Egyre több kutya, macska, hüllő, madár vagy más állat lesz családtag – sokszor a tömbházak lakásaiban, természetes életkörülményeikhez képest egészen más környezetben. Sok olyan betegség létezik, amely kutyáról, macskáról az emberre is terjedhet. Néhány egyszerű szabályt viszont szükséges betartani a zavartalan együttélés érdekében. Tudjunk meg együtt többet szakembertől, hogy miért is, mire is érdemes odafigyelni?
Dr. Bartha Annamária állatorvossal beszélgetünk a gyermekeink, házi kedvenceink egészségének megőrzéséről:
– Mire érdemes odafigyelnünk, ha a lakásban vagy az udvaron együtt játszanak?
– Mire kell figyelnünk és mit érdemes tudnunk, ha a játszótéren homokozóban játszik a kicsi?
– Mi az a Toxoplazmózis?
– Mennyi időnként javasolt és miért kell féregteleníteni a házi kedvenceinket?
– …
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
Szombat, 2023. május 6.
 10:00 Taposómotor találkozó
Az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete újra megszervezi, 2023. május 6-án a KISMOTOROS, TAPOSÓMOTOR találkozót. Gyülekező az új AnyaKuckó előtt, s onnan átmotorozzunk a szomszédos játszótérre.
Találkozó: AnyaKuckó (Kuvar utca, 10 szám)
11:00 Hogyan válasszunk megfelelő cipőt gyermekünknek? – Hadnagy Ágnes gyógytornász
Védd a gyermeked lábfejlődését egészséges cipőkkel, mert fontos, hogy mit visel a lábán.
Sok kérdésre választ kaphattok szakembertől szemléltető eszközök segítségével.
A bemutató eszközöket a Lurkó cipő bolt biztosítja.
Helyszín: AnyaKuckó – nagyterem
12:00 Kezdeti nehézségek szülés/császármetszés után az anyatejes táplálásban – Fekete Éva önkéntes szoptatási segítő, gyermekgondozó
A csecsemők és a kisgyermekek táplálásának természetes, élettani módja a szoptatás, az anyatej. De mi történik akkor, ha nem minden úgy alakul a kezdetekben, ahogy azt elképzeltük? Sokat sír a baba? Netán túl aluszékony? Pótlásra van szükség. Bizonytalan vagy, hogy valóban „Van pótlásra szüksége”? Túl sok ellentmondás talált meg… Nem tudod eldönteni, hogy vajon kire is hallgass, kinek van igaza? Gyere el és hozd magaddal a babádat is. Itt meghallgatásra találsz!
Helyszín: AnyaKuckó – kicsi terem
17:00 Változókor, új kihívások
Dr. Kraft Hunor-Norbert szülész-nőgyógyász főorvos és Dr. Ruff Rudolf endokrinológus és diabetológus főorvos
Mi is az a változókor? Mikor kezdődik? Hogyan ismerd fel a tüneteit? Mit kezdj a klimax kellemetlen tüneteivel? Mire kell ebben az időszakban figyelni? Neked is kérdésed van? Gyere és tedd fel a meghívott főorvosoknak, hogy hiteles információid legyenek az előtted álló új kihívásokhoz.
Helyszín: AnyaKuckó – nagyterem
Az eseményen álló és mozgókép készülhet. Az eseményen való részvétellel beleegyezik, hogy az itt készült felvételeken szerepelhet, az Udvarhelyszéki Anyák Egyesülete ezeket kizárólag programjainak népszerűsítése céljából használja. Köszönjük szépen!

Frissítés dátuma:
2023.05.03.

#tudásfejlesztő/oktatás

Következő:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette