Helyi hivatalos közlöny

"VOLOSI koncert" adatai:

Dátum

2021. október 23. 19:00 – 2021. október 23. 20:00

Helyszín

Művelődési Ház

Facebook esemény

Székelyudvarhely Művelődési Ház és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala eseménye:

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján Székelyudvarhelyen köszönthetjük a lengyel világzene egyik legkülönlegesebb vonós zenei formációját, a VOLOSI együttest.
„VOLOSI-t hallgatni és nézni olyan, mint egy varázslatban lenni”- olvashattuk a zenekarról , s mi ezt a varázslatot szeretnénk megmutatni 2021. október 23-án, a szabadság napján, 19 órától a Művelődési Ház nagytermében.
A világ- és népzenében járatos közönségnek nem ismeretlen a VOLOSI név, hiszen 2020-ban a Lajkó Felix, vajdasági hegedűvirtuózzal közös albumuk elnyerte a lengyel Fonogram díjat. Albumukkal újraértelmezték nemcsak saját népzenei hagyományaikat, de újragondolták a vonós kamarazene határait is.
A VOLOSI improvizatív zenéje ütközteti a távoli zenei világokat, a hagyományos zenészek klasszikus hangszeresekkel találkoznak, és tovább utaznak, eljutva a korábban nem hallottakhoz, s így a vonós hangszerek határainak túllépésével valami egyedülálló, a Kárpát -gyökerekből kinőtt, ugyanakkor modern, erőteljes és érzelmes frekvenciákat pendítenek meg.
A páratlan kulturális programot a Bukaresti Lengyel Intézet támogatja.
A koncertre a belépés ingyenes, viszont kötelező a zöld igazolvány felmutatása.
Regisztrálni a következő linken lehet:
https://forms.office.com/r/hE0RqxeE5W

Frissítés dátuma:
2021.10.20.

#Kulturális

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette