Helyi hivatalos közlöny

Udvarhelyszéki népdalok, szavalatok, ünnepi beszédek és himnuszaink hangzottak el február 3-án a szejkefürdői síremléknél, valamint a Városháza téri Orbán Balázs-szobor mellett, a Haáz Rezső Múzeumban pedig különleges audiovizuális tárlat nyílt. Így emlékeztünk a 190 évvel ezelőtt született legnagyobb székelyre.

Köszönet Bálint Domokosnak, a lengyelfalvi Orbán Balázs Alapítvány elnökének, Simó Sándor unitárius esperesnek,Tóth Magor, Dimény Boglárka és Gajewszky Klára szavalóknak, a népdalokat éneklő Csíki Zsófiának, Tifán Annának és Deák Boglárkának, továbbá Mészáros Ildikó és Kovács László karnagyok vezényletével a Székely Dalegylet, a Balázs Ferenc Vegyeskar és az Alla Breve Vegyeskar egyesített kórusának, a Hagyományőrző Székely Huszárezrednek, a Boróka Néptáncegyüttesnek, Albert Orsolya színművésznek, valamint a Haáz Rezső Múzeumnak és a Székelyföldi Legendáriumnak a közreműködésért.

A városháza Szent István-termének előterében kiállított makett, amely Orbán Balázs birtokát ábrázolja 1874-ből, még két hétig megtekinthető, az Utazás Keleten című tárlat pedig május 20-ig látogatható a múzeumban.

Frissítés dátuma:
2019.02.04.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette