Helyi hivatalos közlöny
Ma délben a családorvosi rendelők valamint a Caritas Otthoni Beteggondozói Szolgálatának munkatársai számára adtunk át védőfelszereléseket.
A székelyudvarhelyi családorvosi rendelők összesen 3800 darab egyszer használatos kesztyűt (SZKA támogatás) és
2000 darab sebészi maszkot, illetve 450 darab KN95-ös besorolású védőmaszkot (mindkettő a Szent Pio Egyesület támogatása) vehettek ma át.
A támogatásból a Caritas Otthoni Beteggondozói Szolgálata is részesült. Jelen pillanatban az udvarhelyszéki Caritas Otthoni Beteggondozás 321 idős vagy beteg személyt lát el. 18 munkatársuk dolgozik Székelyudvarhelyen valamint a környező településeken. A szükségállapot óta, valamint az egészségügyi rendszer számottevő átalakulása óta, 34 új ellátottuk van. Ez annak is köszönhető, hogy a betegellátás jelen pillanatban az otthoni ápolást támogatja, annak érdekében, hogy a székelyudvarhelyi kórház a koronavírus okozta fertőzések kezelésére tudjon összpontosítani.
Eddig minden hozzájuk érkezett kérésnek, igénylésnek eleget tudtak tenni. A munkatársak fokozottan odafigyelnek a kézfertőtlenítésre valamint a higiéniára az idősek védelméért.
A terepen dolgozó kollegáik a fizikai szükségleteken túl igyekeznek megnyugtatni az időseket, betegeket, hogy továbbra is számíthatnak az oly szükséges szolgáltatásra. „Erre azért van szükség, mert sokan azt gondolták, hogy nem fogunk menni, de kollégáink továbbra is ott vannak az első vonalban, és terepen látják el a szocio-medikális eseteket” – részletezte napi munkájukat Vetési Nándor programvezető.
A védőfelszerelésekre azért van nagy szükség, hogy meg tudják óvni az időseket, betegeket a vírustól. Mivel minden ellátás esetében természetesen új kesztyűre van szükség, és ezeknek a beszerzése nehézkessé vált az utóbbi időben, hatalmas segítség a Caritas szocio-medikális ágazatának a védőfelszerelés. A mai adomány 7200 darab egyszer használatos kesztyűt (SZKA) és 800 darab sebészi maszkot jelent az otthoni beteggondozó szolgálat számára. Ez  körülbelül 4 hétre elegendő, amennyiben nem növekszik az ellátottak száma drasztikusan.

Frissítés dátuma:
2020.04.28.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette