Helyi hivatalos közlöny

Tegnap újabb védőfelszerelések kerültek átadásra az alapellátást biztosító és támogató, szintén az élvonalban dolgozó intézmények számára: a sürgősségi fogorvosi permanencia, a Hargita Megyei Mentőszolgálat székelyudvarhelyi állomása valamint a Diakónia Keresztyén Alapítvány Székelyudvarhelyi Fiókszervezete vette át a munkájukhoz nélkülözhetetlen eszközöket.

A Hargita Megyei Mentőszolgálat udvarhelyi állomása 500 darab orvosi maszkot, 500 darab KN95 besorolású maszkot (mindkettő Szent Pio Egyesület adománya), illetve 95 darab védőoverált (az SZKA támogatása) vehetett át. Mindhárom eszköz segíti a mentőszolgálat munkatársait abban, hogy jelen körülmények között biztonságosan, megfelelő fizikai védelem mellett tudják ellátni a betegeket.

A Székelyudvarhelyen március 24. óta működő  sürgősségi fogorvosi ügyelet szintén jelentős mennyiségű védőeszközökből álló támogatásban részesült. Az elmúlt hetekben már több mint 300 személyt kezeltek az ügyeleteten rendelő fogorovosok és asszisztensek, így nagy szükség van ezekre az eszközökre.

Az 50 darab arcvédő sisakból (a Topinvest Kft. adománya), 200 darab orvosi maszkból, 250 darab KN95 besorolású maszkból (mindkettő a Szent Pio Egyesület adománya), valamint az 1000 darab egyszer használatos kesztyűből és 80 darab védőoverálból (a SZKA támogatása) álló szállítmány elengedhetetlenül szükséges a permanencia további működéséhez. A tegnapi védőfelszerelések nélkül a sürgősségi fogorovosi ellátásnak nem állt volna a rendelkezésére a következő hetek kezeléseihez szükséges készlet. Különösen fontosak a KN95-ös besorolású maszkok, hiszen a kezelések során ezek magas védelmet biztosítanak az ügyeleti vonalat biztosító fogorvosok számára.
A Diakónia Keresztyén Alapítvány Székelyudvarhelyi Fiókszervezetének munkáját 200 darab orvosi maszkkal (a Szent Pio Egyesület támogatásából) és 500 darab egyszer használatos kesztyűvel (a SZKA támogatása) segíti a tegnapi adomány.
A járvány márciusi kezdete óta a városi válságstáb nagy figyelmet fordít arra, hogy a lehető leggyorsabb beszállítók, a szükséges készletek megtalálását követően az erőforrások méltányos módon kerüljenek szétosztásra az egészségügyi szereplők között. Mindvégig fontosnak tartottuk az alapellátást biztosító családorvosok, az ügyeleti vonalat biztosító fogorvosok, az otthoni betegápolásban dolgozó szervezetek és a betegek jelentős számával elsőként kapcsolatba kerülő mentőszolgálat munkatársainak fizikai védelmét.
Köszönjük a kitartó munkájukat, támogatóinknak pedig az önzetlen felajánlásokat.

 

Frissítés dátuma:
2020.04.30.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette