Helyi hivatalos közlöny

Kiraklak a könyvtárban! címmel kihagyhatatlan eseményre kerül sor június 30. és július 2. között, amely elsősorban a puzzle-rajongóknak szól, de minden érdeklődőt szeretettel várunk. Városunkban, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár előtti téren, egy lenyűgöző 33 600 darabos óriás puzzle kirakására vállalkozunk. A részletekről tartott tegnap sajtótájékoztatót Balogh Csenge (SZKA), Szőcs Endre és Szabó Károly. 

Még tavaly decemberben, amikor bejelentettük, hogy 2023 a játék éve lesz Székelyudvarhelyen, a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtár már akkor jelezte, hogy rendhagyó programmal készül: egy óriás puzzle kirakását tűzték ki célul.

Ez a méretes kirakós hatalmas kihívást jelent mind a kezdő, mind pedig a tapasztalt puzzle-mesterek számára. Az érdeklődőknek lehetőségük lesz bekapcsolódni és részt venni a kirakósozásban, amely 48 órán keresztül tart majd. Bátran állíthatjuk, hogy ez a rendezvény valódi összetartó erőt teremt, hiszen a résztvevők közös erőfeszítéseivel a több tízezres darabszámú puzzle végül eggyé áll össze, megörökítve az összefogás és a közösség erejét.

A rendezvény során nem csupán a kirakósozásé a lesz főszerep: különleges meglepetéseket tartogatunk a résztvevők számára. A turnusok között számos szórakoztató produkcióval várjuk az érdeklődőket, hogy felfrissítsük és felvidítsuk őket.

Az eseményre előzetes regisztráció szükséges, a helyek száma korlátozott. Legyen részese egy olyan eseménynek, amely a puzzle-mánia egyedülálló világát és a közösség erejét ünnepli!

Forrás: www.guinnessworldrecords.com/world-records

Az esemény zárásaként vasárnap, július 2-án, egy nem mindennapi Guinness rekord megdöntését tűzték ki célul a szervezők: mi, székelyudvarhelyiek és udvarhelyszékiek kellene összeálljunk egymás mellé, mint sok kicsi puzzle, egy nagy puzzledarabot alkotva. A jelenlegi rekordot ebben a műfajban idén áprilisban állították fel 2423 személy részvételével. Az elképzelés szerint Székelyudvarhelyen 3500 személy jelenlétével döntenénk meg a jelenlegi rekordot. Ugye számíthatunk Önökre?

Frissítés dátuma:
2023.06.14.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette