Helyi hivatalos közlöny

Az érvényben lévő országos rendeletekkel összhangban, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság mai határozata értelmében Székelyudvarhelyen az egyes forgatókönyv szerint kezdi a tanítást február 8-án minden oktatási intézmény. A döntést a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság és a Hargita Megyei Főtanfelügyelőség jóváhagyása előzte meg.

Ez azt jelenti, hogy mind a napköziotthonokba, mind pedig az iskolákba visszatérnek a gyerekek, diákok, pedagógusok. Az ősszel már alkalmazott járványügyi szabályok betartása továbbra is feltétele a tantermi oktatásnak.

A napközikben, iskolákban az oktatás formája az adott település fertőzöttségi mutatója szerint változhat a következőképpen:

 • egyes forgatókönyv (zöld besorolás, vagyis 1-nél kisebb index esetén):
  • a napközisek és az iskolások a járványügyi szabályok szigorú betartásával visszatérnek az oktatási intézményekbe.
 • kettes forgatókönyv (sárga besorolás, vagyis 1-es és 3-as közötti index esetén):
  • a napközisek és az elemi osztályos diákok, valamint a VIII. és a XII. osztályos diákok az oktatási intézményekben, az V., VI., VII., valamint a IX., X., XI. osztályos diákok online tanulnak.
 • hármas forgatókönyv (vörös besorolás, vagyis 3-as és 6-os közötti érték esetén esetén):
  • a napközisek és az elemi osztályos tanulók az oktatási intézményekben,a nagyobb osztályok diákjai online tanulnak,
  • 6-os érték fölött mindenki át kell térjen az online oktatásra az adott településen.

Ha a napköziben, elemi osztályokban megjelenik egy koronavírusos eset, azonnal felfüggesztik a tantermi oktatást 14 napra. Az V-VIII., valamint a középiskolai osztályok esetében járványügyi ankétot végez a Közegészségügyi Igazgatóság, amelynek függvényében szintén a közegészségügy dönt az órák online térbe helyezéséről.

Székelyudvarhely fertőzöttségi mutatója jelenleg 0,7, így a zöld forgatókönyv érvényesül (ITT lehet megtekinteni a különböző városok besorolását).

 

Frissítés dátuma:
2021.02.05.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette