Helyi hivatalos közlöny

Ma délelőtt az épülő csillagvizsgáló épülete mellett kialakított sétányon tartottunk sajtótájékoztatót a munkálatok jelenlegi állásáról, valamint az épület működtetéséről.

Gálfi Árpád polgármester hangsúlyozta, hogy ezt a projektet az Európai Unió Regionális Operatív Programjának (EU, POR) 5.2-es tengelyéből pályázta meg sikeresen a város. Ez a tengely az elhanyagolt városi területek rehabilitációját és új zöldövezetek létrehozását támogatta. Ebből a forrásból kizárólag parkokat, szabadidős tereket lehet felújítani és létrehozni.   

„Mi akkor arra gondoltunk, hogy itt a város legújabb lakónegyedének szomszédságában, erre minden adott. A városnak van területe, van egy kis erdő is itt, és csodálatos kilátás nyílik a városra.”

Ugyanitt volt a csillagvizsgálónak megálmodott épületmaradvány is, amellyel szintén foglalkozni kellett.

Egy olyan új közösségi park létrehozása itt a cél, ahol a szabadidős tevékenységek mellett helyet kaphat a tanulás és az ismeretszerzés is. 

Még akkor is érdemes volt ebbe belevágni, hogy első perctől tudtuk, hogy az épület költségei nem elszámolhatóak. Azt a város saját forrásaiból kell biztosítsa” – nyomatékosította a polgármester.

 

Frissítés dátuma:
2024.03.14.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette