Helyi hivatalos közlöny

Az Udvarhely Néptáncműhely 1998 őszén alakult önkormányzati kezdeményezésre a Művelődési Ház égisze alatt, 2005-ben saját jogi státust kapott.

Mint nevében is jelzi, az Udvarhely Néptáncműhely a magyar népzene- és néptánchagyomány megőrzését, valamint hiteles továbbadását szolgáló folklórműhely. A közel két évtizedes múlttal rendelkező intézménynek nemcsak a székely anyaváros művelődési életében van meghatározó szerepe, autentikus folklórműsoraival előszeretettel lép fel más települések színpadain is.

Az intézmény kultúraformáló tényezőként képes hatni a város és környéke művelődési életére, nemcsak passzív közönségként vonva be a népzene és néptánc kedvelőit, hanem aktív résztvevőként is.

A tánckar jó nevű koreográfusokkal dolgozott és dolgozik együtt. A közös munka eredményeként évente 2-3 folklórműsort visz színpadra, ugyanakkor utánpótlás- neveléssel és különböző képzésekkel tölti ki az évadot.

Az Udvarhely Néptáncműhely a színpadi előadások mellett feladatának vallja a táncházmozgalom fellendítését és éltetését.

 

Igazgató: Orendi István

Kapcsolat adatok:

Udvarhely Néptáncműhely
535600, Székelyudvarhely
Tamási Áron utca, 15 szám
Hargita megye, Románia
Tel:+40 266 217538
Email: tancmuhely@gmail.com

Frissítés dátuma:
2020.10.21.

#Kultúra

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette