Helyi hivatalos közlöny

Klaus Iohannis román államfő mai sajtótájékoztatóján a jelenleg érvényben lévő szabályozások esetleges feloldásának lehetőségeiről beszélt. Az államelnök maszkban jelent meg, amellyel nyomatékosítani kívánta a védőmaszkok használatának fontosságát.

Ugyanakkor azt is kifejtette, hogy a jelenlegi helyzetképet figyelembe véve leghamarabb jövő hónap közepétől tesz az állam engedményt a kijárásra vonatkozóan. Ezt a döntést a mai tanácskozáson hozta az államfő, Ludovic Orban kormányfővel, Marcel Vela belügyminiszterrel és Raed Arafat államtitkárral közösen.

Május 15-től a zárt közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön szigorúan kötelező lesz a maszk használata. Ugyancsak ettől a dátumtól kezdődően, a szükségállapot végével megszűnik a kijárási tilalom. Ez azt jelenti, hogy egyéni felelősségvállalási nyilatkozat nélkül is el lehet hagyni a lakást.

A szükségállapot vége nem jelenti azt, hogy minden korlátozás megszűnik. Minden bizonnyal tiltani fogják továbbra is a tömegrendezvényeket, korlátozni fogják a gyülekezést. Iohannis hangsúlyozta, hogy az egyéb korlátozásokat a járvány alakulásának függvényében fogják felülvizsgálni. A szakértők szerint a vírus nem fog eltűnni, meg kell tanulnunk együtt élni vele. Meg fog nőni az egyes emberek felelőssége.

Iohannis még egyszer nyomatékosította: május 15-ig maradjon mindenki otthon.

Frissítés dátuma:
2020.04.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette