Helyi hivatalos közlöny

Az italgyártókat és a -kereskedőket egyaránt érinti az az új országos szabályozás, amelynek értelmében vállalkozásaikat regisztrálniuk kell egy országos platformon, megtéve így az első lépést a használt üvegek újrahasznosításáért elindított rendszerben.

A gyártók, importőrök és a kereskedők egyaránt a returosgr.ro oldalon kell megadják a rendszer által kért adatokat. A jelentkezés határideje 2023. február 28., a kötelezettség pedig egyaránt vonatkozik a palacozott ásványvizet, ütőitalokat, sört, cidert, bort, erős italokat gyártókra, és forgalmazókra, függetlenül attól, hogy a termék egyszer használatos műanyag, alumínium vagy üveg palackban van-e, ha az 0,1 és 3 literes kiszerelésű. Szintén regisztrálniuk lell a rendszerben azoknak a vendéglátásban működő egységeknek is, amelyek kereskednek ezekkel a termékekkel.

A regisztráció elmulasztásáért az érintettekre 20.000 és 40.000 lej közötti büntetés róható ki.

Az újrahsznosítási rendszer 2023. november 30-án indul. A vásárlók minden megvett termékkel egy 50 banis garanciaösszeget is kifizetnek, visszaváltáskor ezt az összeget kapjuk majd meg. A gyűjtőpontokról a kereskedőknek kell gondoskodniuk,

Frissítés dátuma:
2023.02.20.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette