Helyi hivatalos közlöny

Tegnap, január 30-án tartotta a székelyudvarhelyi önkormányzat az év első rendes havi tanácsülését. A képviselők javaslatait követően 28 napirendi ponttal fogadta el a testület a tanácskozás napirendjét.

Elsőként ülésvezetőt választottak. Két hónapig Orbán Árpád alpolgérmester látja el ezt a tisztséget. Ezt követően kezdték tárgyalni érdemben az előterjesztett tervezeteket, amelyek közül többet elutasított a tanácsosi testület

A képviselőtestület támogatta az adóigazolások, végrehajtói dokumentumok, valmint több más nyomtatvány kiközlési és továbbítási szabályzatát. Így az érvényben lévő GDPR-szabályzat szerint bővül a polgármesteri hivatal online szolgáltatásainak köre, egyszerűsödik az ügyintézés.

A tanfelügyelőségi jóváhagyással is rendelkező iskolahálózatot is jóváhagyták, illetve támogatták a város magántulajdonát képzeő mezőgazdasági termékek eladását is. Elfogadták az erdős területek gazdálkodását érintő pénzalap létrehozását, a városban működő állami tanintézmények oktatásra nem használt épületrészeinek bérbeadási és használati feltételeit.

Mintegy 28.000 lejjel támogatja a város a Székelyudvarhelyi Asztalitenisz Klubot az Európa Kupa negyeddöntőjének udvarhelyi odavágójának lebonyolításában, valamint a portugáliai költségek egy részének fedezésében.

A Ficánka napköziotthon felületigénylését szintén támogatta a testület, így a Kuvar utca 98. szám alatt található épületben egy újabb lakrész kerül a tanintézmény ügykezelésébe. A Nárciszrét és a Lejtő utcában található két telket köztulajdonba vett a város. Több esetben a gáz-, víz- és szennyvíz-, valamint a villanyhálózat bővítése érdekében rájárást biztosít a tegnapi döntéssel a város a szolgáltatóknak a vonalas infrastruktura fejlesztése, illetve bővítése érdekében.

A Csalóka városrészt érintő lakossági kérést, a Napraforgó utca névjavaslatot, valamint a II. Rákóczi Ferenc utca közelében található terület övezeti rendezési tervét is jóváhagyták.

Frissítés dátuma:
2020.01.31.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette