Helyi hivatalos közlöny

Az oktatási, egészségügyi és munkaügyi minisztérium által meghatározott rendelkezések értelmében július 6-tól Székelyudvarhelyen is fogadják a gyermekeket kis létszámú, összevont csoportokban a napköziotthonok, illetve a bölcsőde a nyári vakáció idején, természetesen betartva az előírtakat.

 

A polgármesteri hivatal honlapjáról elérhető, de a tanintézményektől is kérhető kérés és nyilatkozat formanyomtatványát legkésőbb hétfőn, június 22-én 14 óráig kell eljuttatni az adott tanintézményhez (személyesen vagy elektronikusan), viszont az igényt már pénteken, június 19-én 14 óráig kell jelezni elektronikus formában. A tanfelügyelőség általi összesítésre váró igénylések alapján fog ugyanis eldőlni, hogy melyik intézmény nyit, illetve milyen rotációban. A járványügyi helyzetre vonatkozó megszorítások miatt a helyek száma korlátozott, a kérések elbírálásánál a dolgozó szülők gyerekei elsőbbséget fognak élvezni, de minden beérkező kérést figyelembe vesznek.

Továbbá felhívjuk a szülők figyelmét, hogy a gyermek ugyanazoknak a feltételeknek kell megfeleljen, mint beiratkozáskor. Igényelni kell a gyermek egészségi állapotát igazoló családorvosi bizonylatot, ez utóbbi igazolást, miszerint közösségbe engedhető a gyermek, a nyitás első napján, július 6-án is elég benyújtani.

Az adott körülmények következtében a napi díj sajnálatos módon emelkedni fog, mert sokkal több követelménynek kell megfeleljenek a tanintézmények.

A 1076-os 2020. június 12-ei törvényben előírtak alapján:

  • a gyerekeknek fejenként 4,5 négyzetméternyi felületet kell biztosítson a tanintézmény, ezért alakulnak ki kis létszámú csoportok
  • a napközikbe, illetve a bölcsődébe érkezéskor minden reggel egészségügyi szűrés zajlik (37,3 Celsius foknál magasabb hőmérséklet észlelésekor, illetve légúti megbetegedésre utaló tünetek esetén nem fogadják a gyereket)
  • rendszeresen fogják fertőtleníteni a termeket, felületeket, a játékokat, értelemszerűen a gyerekek otthonról nem vihetnek magukkal játékot, és az intézményekbe való lépéskor a szülőkre is vonatkoznak a távolságtartásra és maszkviselésre vonatkozó szabályok.

 

 

 

Frissítés dátuma:
2020.06.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette