Helyi hivatalos közlöny

Felemelő pillanattal kezdődött az e havi rendes havi tanácsülés. A Román Kupa-győztes Székelyudvarhelyi Vasas Femina Futball Klub edzőjének és a sportolóknak nyújtott át Gálfi Árpád polgármester egy oklevelet, amellyel megköszönte a csapat  elmúlt szezonban nyújtott kimagasló teljesítményét, ugyanakkor jó felkészülést kívánt a következő idényre a bajnokság megnyerése és a BL-szereplés reményében.

 

A mai tanácsülést 14 napirendi ponttal hívta össze a polgármester, amelyek közül az utolsót, a hőenergia termelési és szolgáltatási árának módosítására vonatkozó tervezetet az ülés elején levették a mai napirendről, egy későbbi tanácskozásra halasztva a döntést ebben a kérdésben. A második napirendi pont, a negyedéves költségvetés zárszámadásának elfogadásához nem volt meg a kellő számú támogató szavazat, így azt nem fogadta el a testület. Pozitívan támogatták az ivóvíz- és csatornahálózaton végzendő beruházásoknak a szolgáltató fejlesztési alapjából történő megvalósítását. Szintén támogatták az önkormányzati képviselők a tavasz folyamán, a város erdejéből kitermelt, javarészt bükkfából álló faanyag árverésen történő értékesítésének kiinduló árának módosítását. Így a vastagabb fa 240, a vékonyabb pedig 180 lejes kiinduló árral kerül árverésre. A város köztulajdonába került 256 mezei út, amelyek különböző mezőgazdasági területek megközelíthetőségét biztosítják. Így lehetővé válik ezeknek az utaknak a javítása is.

Szintén támogatták a képviselők az Egyenes utca áramellátásának fejlesztéséhez szükséges intézkedést, amely által a szolgáltatónak rájárást biztosít a város a közterületre, hogy elvégezze a szükséges munkálatokat. A Tábor utcában található szociális lakásokba három igénylő költözhet be a testület mai támogató szavazatát követően. A mai ülésen arról is döntöttek a képviselők, hogy Székelyudvarhely támogatja a Székelyföldi Kerékpáros Körversenyt. Utolsó napirendi pontként jóváhagyták a tanácsosok azt a tervezetet, amelynek értelmében megvalósulhat a város és a Rotary Klub Egyesület együttműködése. Ezáltal a látássérültek számára olyan jelzéseket helyeznek ki a városban, amely megkönnyíti számukra a közlekedést.

Frissítés dátuma:
2019.07.25.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette