Helyi hivatalos közlöny

A különfélékkel és a kiegészítésekkel együtt közel harminc napirendi pont szerepelt a mai önkormányzati testületi ülés összehívójában. A napirend előtti felszólalásokat követően a testület megszavazta a korábbi tanácsülések jegyzőkönyveit, illetve a következő három hónapra megválasztották Dávid Endrét ülésvezető elnöknek, illetve több napirendi pont is lekerült végül a listáról.

Ezt követően Péter Loránd, a polgármesteri hivatal gazdasági igazgatója mutatta be a város 4 millió lejes kincstár, 5 éves lejáratú hitelfelvételi szándékáról szóló tanácshatározat-tervezetet. A kormány által biztosított kedvező feltételű hitel felvételét a testület megszavazta, így küldheti az igazgatóság az igénylést. Ezzel a lépéssel a saját forrásokat át lehet csoportosítani egyébre.

A mai döntés értelmében emelkednek a Tomcsa Sándor Színház felnőtt jegyei 5 lejjel, illetve ezáltal a bérlet ára is. Az Udvarhely Néptáncműhely tisztségi jegyzéke is módosult, így két eddig táncos állást átminősítettek pályakezdő felsőfokú végzettségű állássá. A szombatfalvi idősek nappali foglalkoztató központjának indulása kapcsán létre kellett hozni a polgármesteri hivatal struktúrájában egy új egységet, illetve elfogadta a testület a központ működési szabályzatát is.

Egy Villanytelep utcai ház alatti terület helyzete is rendeződött a mai tanácsülésen, hiszen állami tulajdonból, a törvényes lehetőségeknek megfelelően, magántulajdonba került. Rendeződött ugyanakkor egy ivói erdős terület kataszteri dokumentációja is.

A  mai önkormányzati döntésnek köszönhetően módosult a hulladélkszállítási valamint a közterület takarítási díja is a törvényi és a hatósági előírások szerint.

Nem szavazta meg a testület a Kornis Ferenc utcában a forgalmi irány megváltoztatásáról szóló tervezetet, átment viszont az új parkolási szabályzat. Eszerint csak B övezetben lesznek bérletek, három utcában (Szarkakő, Tompa László és a Vilanytelep utca) bevezetik a fizetéses parkolást, illetve fokozatosan bevonják a parkolóautomatákat a székelyudvarhelyi közterekről, és marad az SMS-ben és applikáción keresztüli parkolójegy vásárlás.

Három ifjúsági lakás vásárlási kérelmét is megszavazta a testület, csakúgy, mint a villamossági vállalat kérelmét, amelyben több utcára vonatkozó rájárást kér a közterületre rendszerbővítés és fejlesztés érdekében. Köztulajdonná minősítették az elektromos töltőt, a vakok és gyengénlátók 5 évre ingyenes használatba kaptak ey közel 30 négyzetméteres termet a Gyepes bejáratban, illetve a Csalóka utcában közterületté vált egy 635 négyzetméteres terület.

Jóváhagyták a Móra Ferenc Általános Iskola tornatermének felújítását célzó pályázat becsült gazdasági és Technikai dokumentációját (11.061.000 lej, amelyből 8.528.993 lej az építés és szerelés költsége), illetve a Tompa László Általános Iskola esetében frissítették a gazdasági, technikai dokumentációt és a mutatókat (12.656.516 lej a teljes összeg, amelyből 8.258.817 lej az építés és szerelés költsége).

Utolsóként a szejkefürdői víz- és szennyvízhálózat bővítését célzó beruházás építési engedélyének kibocsátásához szükséges munkálatokra vonatkozó tanulmány és ennek költségeit érintő dokumentum jóváhagyása volt terítéken. A parázs vitát követően, végül átment a tervezet.

 

 

 

Frissítés dátuma:
2023.06.29.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette