Helyi hivatalos közlöny

Az eredeti összehívóhoz képest, a kiegészítésekkel együtt, összesen 36 napirendi ponttal hívta össze Gálfi Árpád polgármester a júniusi soros havi tanácsülést.

Napirend előtti felszólalásában a polgármester hangsúlyozta, hogy a mandátumából hátra lévő időszakban tovább folyik a munka, haladnak az elkezdett beruházások, a cél pedig az, hogy ősszel átlátható és világos átadásra kerüljön majd sor polgármesteri munkája végén.

A korábbi ülések jegyzőkönyveinek elfogadását követően az Urbana Rt. 2024-es költségvetését fogadta el a testület. A vállalatnál idén plusz költséget jelent a június 1-jén üzembe helyezett nyolc darab elektromos busz működtetése. Minden költséget és bevételt összesítve 64.000 lejes profittal számol idén a cég.

Módosítottak egy hivatali visszaélés gyanújával elindított perhez kapcsolódó határozatot, illetve elfogadta a testület a polgármesteri hivatal, a színház, a könyvtár és a helyi rendőrség szerkezeti felépítésének módosítását is. Egy tavaly megjelent törvény értelmében június 30-ig kell elfogadják az önkormányzati testületek az új organigrammákat, amelyekben a legnagyobb változás, hogy megszűnnek az irodák és ezáltal az irodavezetői funkciók.

Elfogadták a személyi nyilvántartó iroda korábbi vezetőjének visszahelyezéséről szóló határozattervezetet is. A Tábor Utcai Bérlők Egyesületének ügykezelésébe kerültek az új szolgálati lakások közös felületei, illetve egy kadicsfalvi ingatlan tulajdonosának tulajdonává vált az ingatlanhoz tartozó állami terület is. Elfogadták a tanácsosok a távhőszolgáltatás közbeszerzéséhez szükséges feladatfüzetet és a szolgáltatási szerződés mintáját. A döntés értelmében a veszteség mértékét fogja kompenzálni a város a távhőszolgáltatás esetében.

Módosítani kellett a város köztisztasági szolgáltatásának árát a 6,7%-os inflációs értékkel. Az emelkedés csak a város takarítási díjára vonatkozik, illetve meghosszabbították a szolgáltatói szerződést 90 nappal.

A vagyonosztály előterjesztésére több városrészen rendezték a telekkönyvi átfedéseket, magánszemélyek által leadott területeket vettek be a közvagyonba, illetve több szolgáltatónak adtak használati jogot és szolgalmat közérdekű vezetékek lefektetéséhez.

A Lejtő, Cinege és Farcádi utcákban elkészült elektromos hálózatot magántulajdonba vette a város a mai döntésnek köszönhetően, majd ezt a használatba adta a testület a szolgáltatónak. Egy rendezési terv alapján kibővült a bethlenfalvi részen lévő Székely utca további száz méteres résszel, illetve az Országos Helyreállítási Alapból megújuló Villanytelep utcai fogorvosi rendelők épületének felújítását célző beruházás gazdasági és technikai tanulmányát és mutatóit is elfogadták.

Az 582 négyzetméteres épület a pályázat által teljesen új tetőszerkezetet kap, kicserélik a víz-, villany- és fűtéshálózatot, valamint hőszigetelik az épületet. A beruházás összköltsége 3.853.048 lej, amelynek 60%-t a város, 40%-t a PNRR-s támogatás finanszírozza.

A meghosszabbított határidejű EU-s pályázatok (Bányai János iskola felújítása, Tompa László iskola felújítása, a II. Rákóczi Ferenc utca teljes felújítása, a nagy mobilitási pályázat, a csillagvizsgáló felújítása és a vár felújítása) esetében is módosultak az összegek, ezeket is elfogadta a tesület.

Két ügyvédfogadási kérelmet utasított el ma a testület. Az ülés végén a Tomcsa Sándor Színház 2023-as, a jövedelemadó 2%-ból származó összegek felhasználásáról számolt be az intézmény.

Frissítés dátuma:
2024.06.27.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette