Helyi hivatalos közlöny

Négynapos rendezvénysorozattal ünnepelhetjük idén a Magyar Kultúra Napját Székelyudvarhelyen – az Udvarhelyszék Kultúrájáért díjak átadójával és gálaesttel, kiállításmegnyitókkal és előadóestekkel. Az ünnepség hangsúlyosan kíván adózni Kányádi Sándor emlékének, hisz emlékkiállítás nyílik, és irodalmi esten is részt vehetünk.

A Találkozások – In memoriam Kányádi Sándor című kiállítás tavaly Budapest I. kerületében volt látható. A Haáz Rezső Múzeumban vasárnap 17 órától nyíló tárlat egyfajta újragondolása a budapesti kiállításnak. A Kossuth-díjas Kányádi Sándor író Budavár és Székelyudvarhely díszpolgára is volt, s mivel a két város testvérvárosi kapcsolatban áll egymással, az emlékkiállítás vándorútjának első állomása Székelyudvarhely lett.

A január 20-ai megnyitón a vendégeket köszönti Gálfi Árpád polgármester, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa képviseletében ünnepi beszédet mond Dr. Farkas Balázs első beosztott konzul. A kiállítást megnyitja Dr. Nagy Gábor Tamás, Budavár polgármestere, házigazda: Dr. Miklós Zoltán, a Haáz Rezső Múzeum igazgatója. Közreműködnek: A XX. Kányádi Sándor Szavalóverseny országos szakaszán Székelyudvarhelyt képviselő: Miklós Janka és Gálovits Réka, az Orbán Balázs Általános Iskola III., illetve V. osztályos diákjai.

Január 22-én, kedden 18 órától pedig Incze Ildikó színművész, Lázár Anna író és Takács Bence Ervin előadóművész előadásában Kányádi Sándor-emlékesten vehetünk a városháza Szent István-termében. Az előadás ingyenes

Frissítés dátuma:
2019.01.18.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette