Helyi hivatalos közlöny

A közelgő iskolai beiratkozási határidők miatt, ezen a héten megbeszélésre hívta Pálfi Kinga alpolgármester az érintett oktatási intézmények vezetőit. 

Városunk alpolgármestere határozottan kérte az intézmények vezetőit, hogy a beiratkozások során ne csupán az egyes intézmények érdekeit, hanem a város egészét vegyék figyelembe. Fontosnak érezte hangsúlyozni, hogy a népszerűbb iskolák ne vegyenek fel több diákot a maximális 22 főnél, és minden intézmény vállaljon szerepet a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek oktatásában is. 

Az igazgatók ígéretet tettek a további együttműködésre, ugyanakkor kiemelték, hogy a jelenlegi törvényi keretek között nagyon nehéz a megfelelő osztálylétszámok kialakítása. Így az idei évben is kialakulhatnak konfliktusok a beiratkozás kapcsán. Ennek elkerülése érdekében kérik az érintett szülők megértését is, hisz helyi szinten nincs lehetőség az országos rendeletek megváltoztatására. 

A megfelelő tájékoztatás érdekében a városháza oldalára is összegyűjtöttük az induló előkészítő osztályok listáját és a fontosabb tudnivalókat. A felület ITT érhető el. 

A beiratkozási időszak március 29-től április 28-ig tart.

Frissítés dátuma:
2021.03.19.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette