Helyi hivatalos közlöny

Egyszerre a város több pontján zajlanak munkálatok Székelyudvarhelyen. A gáz- és a vízszolgáltató párhuzamosan dolgozik az általa üzemeltetett hálózatokon, és teljes gőzzel zajlanak az aszfaltozási munkálatok, valamint a kockaköves utcák javítása is tart még.

A Delgaz Grid mától a Kornis Ferenc utcában kezdte el a vezetékcserét. A munkálatokat várhatóan szeptember 23-án fejezik be. Az új rendszeren elvégzik a nyomáspróbát, és amennyiben mindent rendben találnak, rákötik a fogyasztókat is az új hálózatra. A Dózsa György utcában, a Nyirő József, valamint a Bányai János utcában is lefektették az új vezetéket, így a burkolat helyreállításával megbízott cég kezdheti a nyomvonal előkészítését aszfaltozásra. A Csere, Imecs László és Domb utcákban hamarosan befejeződik az útburkolat helyreállítása. Szintén mától a Cipészek Kós Károly és Lakatosok utcák által határolt részén is elkezdték a vezetékcserét. A Bethlenfalvi úton és a Gábor Áron utcákban pedig folytatják a múlt héten elkezdett munkálatokat. Az idei évre tervezett 20 kilométernyi vezetékből már 12-t kicserélt a szolgáltató.

Holnap, 2019. szeptember 11-én a Harvíz a Szentimre utcában kezdi el a vízhálózat javítását. A munkálatokat három részre osztotta a szolgáltató. Elsőként a gerincvezetéket cserélik ki a Rózsa utca és a Kút utcai elágazás közötti részen. Ezzel várhatóan jövő hét közepén végeznek. Erre az időszakra nem szükséges az említett szakasz lezárása, de kérjük az autóvezetőket, hogy amennyiben lehetséges válasszanak más útvonalat.

Második lépésként a Rózsa utcai elágazás és a Bethlen Gábor utca közötti részen dolgoznak majd. A harmadik és egyben utolsó lépésként a Kút és a Szentjános utcák közötti részen dolgoznak majd. Mindkét esetben szükség lesz az érintett útszakaszok lezárására, de erről majd időben értesítést adunk.

Ma estétől folytatódik az aszfaltozás is az Orbán Balázs és a Nicolae Bălcescu utcákban. Ma éjjel először előkészítik a kijelölt részeket, ezt követően – szintén éjjel – aszfaltoznak, hiszen a nagy forgalom miatt máskor nem lehet dolgozni ezen a szakaszon. A kockaköves utak javításával a munkacsoport elért az Ady Endre utcába, ahol a mélyedések, egyenetlenségek javítását végzi a kivitelező.

Frissítés dátuma:
2019.09.10.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette