Helyi hivatalos közlöny

Marcel Vela belügyminiszter mai sajtótájékoztatóján ismertette a hetedik katonai rendelet tartalmát. Az egyik legfontosabb döntés, hogy a Ialomița megyei Țăndărei városa vesztegzár alá kerül, hiszen rendkívül magas a településen a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma.

Bejelentette ugyanakkor, hogy mivel jelentősen bővült az úgynevezett vörös zónában található országok listája, ezért 14 napra felfüggesztik a kereskedelmi repülőjáratokat Románia és a következő országok között: Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Hollandia, Irán, Írország, Nagy-Britannia, Svájc és Törökország között is. A felfüggesztés április 5-én 23 órától lép majd életbe. Van ugyanakkor kivétel is a repülőjáratok esetében: engedélyezik olyan charterjáratok indulását, amelyeket idénymunkások számára indítanak Romániából küldöldre, kivételt képeznek azok az idénymunkások, akik beteg- vagy idősgondozásban dolgoznak.

A 2,4 tonnás áruszállító járművezetők amennyiben az országba való belépéskortünetmentesek, egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot kell hogy kitöltsenek, amelynek tartalmaznia kell azt, hogy hol érhetők el két fuvar között.

Az országon áthaladó teherszállító járművek csak a kijelölt tranzitfolyósókat használhatják és 48 órán belül el kell hagyniuk az országot. Pihenni csak a kijelölt parkolókat használhatják. Az előírások megszegése 14 napos intézményes karantén von maga után, amelynek költségei a sofőrt terhelik.

A helyi önkormányzatok szállást kell biztosítsanak azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik ezt igénylik annak érdekében, hogy így kerüljék el családtagjaik esetleges megfertőzését. Ennek a rendelkezésnek az előkészítése Székelyudvarhelyen már folyamatban van.

Ugyancsak a mai rendelet tartalmazza, hogy az illegális erdőkitermelés megakadályozására az erdészeti őrségek és más illetékes hatóságok képviselői a belügyminisztérium és a védelmi minisztérium képviselőivel együtt végeznek ellenőrzéseket.

Frissítés dátuma:
2020.04.04.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette