+40 266 310 423

(Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság)

Székelyudvarhely a vírus ellen!

1031072 igazolt fertőzött

26381 elhunyt

7642 igazolt eset Hargita megyében

1031072 fertőzött / 0 gyógyult / 26381 elhunyt /

Országos statisztika • Adatfrissítés: 2021.04.19. 13:35

Helyi hivatalos közlöny

Szeretnénk megmutatni az általunk csuhéból készített tárgyakat és díszeket valamennyi érdeklődőnek.

A ma már ritkaságnak számító mesterség kedvelői, betekintést nyerhetnek a hagyományos csuhéfonás rejtelmeibe. Ezen értékeket szeretnénk közkincsé tenni, bízva abban, hogy rajtunk kívül más is kuriózumnak tekinti ezt a tevékenységet.

Sok mindent lehet kukoricacsuhéból készíteni. Csak a munkát végző fantáziája szab határt a termékek skálájának. Mi például készítünk bevásárlószatyrot, kenyérnek kosarat, terítőket, fedeles dobozokat, húsvéti és karácsonyi díszeket, meg egyéb érdekes tárgyakat. Ha valaki elsajátítja a csuhé sodrását, csupán ötlet és fantázia kell ahhoz, hogy nagyon szép dolgokat készíthessen.

Abból az anyagból ami másnak hulladékot jelent, mi egy kis kézügyességgel új és hasznos tárgyakat keltünk életre, vagyis újrahasznosítjuk a természetes anyagot.

A csuhéfonással, akárcsak a többi kézműves mesterség gyakorlásával, megnyugvásra, kikapcsolódásra, valamint az értékteremtés örömére lelünk.

Nagyszüleinktől, szüleinktől kapott örökséget, ezt a csodálatos egyedi gyöngyszemet kár lenne veszni hagyni ebben a globalizálódó világban.

fotók

Csuhé-Art

Elérhetőségek:

Frissítés dátuma:
2020.05.20.

#Csuhédíszek #Kézműves termék

Következik:
Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette