Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalának  egészségügyi krízismenedzsment munkacsoportja az elmúlt napokban városunk összes családorvosával egyeztetést folytatott a koronavírus-járvány megfékezéért történő közös, határozott fellépés érdekében. Ennek eredménye annak a szigorú protokollnak a bevezetése, amely a rendelők betegfogadási rendjét szabályozza.

A rendkívüli időszak miatt nem sürgős probklémákkal, halasztható konzultációkkal a szükségállapot ideje alatt nem fogadják a pácienseket. Komoly panaszok, krónikus betegség esetén a rendelő felkeresése előtt KÖTELEZŐ felhívni a rendelőt időpontegyeztetés miatt. Az orvosok CSAK ELŐZETES BEJELENTKEZÉSSEL fogadják a betegeket. Kérjük az érintetteket, hogy pontosan, az orvos által mondott időpontban érkezzenek a rendelőhöz, elkerülve az ott történő várakozást.

Könnyítésként az alábbi táblázatban megtalálják az összes családorvosi rendelő elérhetőségét:

 

FONTOS:

Azok az idős személyek, akiknek nincs olyan rokonuk, ismerősük, aki segíthetne a receptek feliratásában, illetve azok kiváltásában, a családorvosnál telefonon jelezhetik ezt. Ilyen esetben a városban alakult önkéntes csoport tagjai fogják bonyolítani a gyógyszerek eljuttatását az idős, a fertőzés által leginkább veszélyeztetett személyeknek.

A családorvosok és az önkéntes csoport csapatmunkája együttesen segíti az idősek otthonmaradását. Kérjük az új lehetőségről tájékoztassák családtagjaikat, ismerőseiket, ezzel is segítve Székelyudvarhely harcát a vírus megfékezéséért.

Frissítés dátuma:
2020.03.21.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette