Helyi hivatalos közlöny

A jégkorongozók és korisulisok, valamint az edzők és szülők örömére a Székelyföldi Jégkorong Akadémia három nagyméretű konténert szállított a székelyudvarhelyi Városi Műjégpályára. A 18 konténerelemből összeállított hat öltözőhöz vizesblokkokok – zuhanyzó és mosdó – is tartoznak. Ennek az infrastrukturális támogatásnak köszönhetően jelentősen emelkedik a létesítmény nyújtotta komfort, amely a helyi jégkorongozó gyermekek és fiatalok, illetve a városunkba látogató csapatok edzéseinek és mérkőzéseinek körülményeit javítja.

A február 25-én délelőtt tartott sajtótájékoztatón Gálfi Árpád polgármester, Pálfi Kinga alpolgármester, Mester Zoltán, a székelyudvarhelyi Városi Sportklub igazgatója, valamint Nagy Attila, a Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója összegezte, ütemterv szerint és jó úton halad városunkban a jégkorongozás újraélesztése.

„A Székelyföldi Jégkorong Akadémia és Székelyudvarhely Megyei Jogú Város közti együttműködésnek köszönhetően a város és Udvarhelyszék évről évre jobban megerősíti helyét a jégkorong-utánpótlás nevelésében” – hangsúlyozta a polgármester, majd hozzátette, hogy ennek az együttműködésnek köszönhető, hogy a 2019-ben megnyílt műjégpálya nemcsak kiváló helyszíne a jégkorong-edzéseknek és mérkőzéseknek, de a műkorcsolya-edzéseknek és magának a korcsolyázásnak, mint szabadidős tevékenységnek a megszerettetését is lehetővé teszi.

Pálfi Kinga alpolgármester és Mester Zoltán, VSK-igazgató számokkal is alátámasztotta a nagysikerű Korisuli programot, melynek révén évről évre több ezer kisdiák tanult már meg korcsolyázni az iskolai program részeként, jó alapot biztosítva a jégkorong számára.

„Minden olyan infrastrukturális fejlesztés, amely előrébb viszi a sportágat, az a közösséget is előrébb viszi. Ez a sportág pedig a gyermek fejlődésének több szempontjából is meghatározó, hisz nemcsak az egészségére vonatkozóan jó mozgásforma, hanem a mentális fejlődése szempontjából is kiváló. Úgyhogy arra biztatom a szülőket, használják ki ennek a létesítménynek a lehetőségeit, és tervezzenek bátran ezzel a sportággal. A Városi Sportklub jól koordinálja ezt, az akadémiával közösen, és mi mindannyian tényleg azért dolgozunk együtt, hogy a szó minden jó értelmében egy egészséges és szebb jövőt biztosítsunk gyermekeink számára” – hangsúlyozta az alpolgármester asszony.

A VSK feladata továbbra is, hogy élettel töltse meg a létesítményt. „Úgy érzem, ez sikerült. A fiataloknak kedvelt gyülekezőpontja lett, 160 kis hokisunk van, és hétről hétre ezer gyermek jár ide rendszeresen. Bízunk abban, hogy a járvány lejártával ez a létszám még inkább növekedni fog, hisz ki szeretnénk terjeszteni a Korisulit a környező települések iskolái számára is. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően pedig mostantól komfortosabb körülmények között tudjuk fogadni a gyerekeket” – tette hozzá Mester Zoltán, aki ugyancsak köszönetet mondott a támogatásért.

„A Székelyföldi Jégkorong Akadémia amikor csak tud, amikor szükség lesz rá, természetesen a Magyar Kormányon keresztül, próbálja ezt a segítségnyújtást biztosítani. Bízom abban, hogy továbbra is haladni fogunk ezen a fejlesztési úton, amin most járunk” – hangsúlyozta Nagy Attila, az akadémia igazgatója.

A mintegy 600 000 lej értékű infrastrukturális fejlesztést a ma elkezdődött jégkorong-tornára, a február 25–27. közti bajnoki meccsekre érkező csapatok máris használatba vehetik.

 

Frissítés dátuma:
2022.02.25.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette