Helyi hivatalos közlöny

Ma délután 4 órától a városháza Szent István termében lakossági konzultációt tartott Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala a Székelytámadt vár restaurálása kapcsán.

A jelenlévőket Gálfi Árpád polgármester köszöntötte.

Szabó Sámuel, a városháza Fejlesztési- és Beruházási Igazgatóság vezetője mutatta be a projektet. Ismertette az európai uniós pályázati kiírás által szabott határokat, illetve lehetőségeket.
Jelen volt a mai fórumon Guttmann Szabolcs, a K&K tervezési cég vezetője, műemlékvédelmi szakember, a felújítási tervek készítője, a Székelytámadt vár projekt műemlékes vezető építésze beszél a tervekről, valamint Kulcsár András tervfőnök is.
Guttmann Szabolcs röviden vázolta az előtervezés és a pályázás folyamatát, illetve azokat az elképzeléseket, amelyek az A kategóriás műemlék rehabilitációját vállaló projekt leadását megelőzték. Jelenleg építési engedélyeztetés előtt áll a folyamat.
Részletesen tárgyalta a mai szakmai bemutató a Hajdú-bástya rehabilitációjának tervét, szintezését, a hozzá rendelt funkciókkal együtt. A bástya egy kilátó-szintet is kap, amellyel a város egy új arcát tudjuk megtapasztalni az új perspektíva által.
A tervezett beavatkozás láthatóan kívánja összehangolni a bástya megmaradt szerkezetét az új épületrészekkel.
A terv kiemeli az egykori várárkokat is, kihasználva a teret egy szabadtéri színpad számára. Ezzel a megoldással sokkal hangsúlyosabb szerepet kap a várfal is a bejárat irányából.
A bemutaást követően a jelenlévők mondhatták el véleményüket, illetve tehették fel kérdéseiket.

Frissítés dátuma:
2021.05.19.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette