Helyi hivatalos közlöny

Bizakodásra ad okot, hogy az elmúlt napokban sikerült csökkenteni a vírus terjedését. Ebben a folyamatban nagy szerepe van a lakosság felelős magatartásának, amelyért közösségünk minden tagja nevében köszönettel tartozunk mindannyiuknak.

A Székelyudvarhelyi Városi Kórház mai jelentésében arról tájékoztat, hogy jelenleg 139 koronavírussal fertőzött személy fekszik az intézmény különböző osztályain. A betegek közül 124 személy (89,2%) van súlyos vagy középsúlyos állapotban. Az intenzívterápiás osztályon, ahol jelenleg nyolc páciens fekszik, hét személy szorul lélegeztetőgépre. A kórházban kezelt betegek közül 15 személynek vannak enyhe tünetei.

Az egészségügyi intézményben kezelt betegek közül 45 személy székelyudvarhelyi. A nyolc intenzívterápiás részlegen fekvő fertőzött közül pedig egy személy udvarhelyi.

A Hargita Megyei Prefektusi Hivatal mai jelentése szerint Székelyudvarhely fertőzöttségi mutatója 5,83-ra csökkent. Az elmúlt két hétben 265 személy koronavírus-tesztje lett pozitív. A tegnap 22 új esetet regisztráltak.

 

 

Frissítés dátuma:
2020.11.05.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette