Helyi hivatalos közlöny

Alig egy hónapja kezdődtek a tömbházépítési munkálatok a Tábor utcai, a kórház szomszédságában található telken, ahol a közszférában dolgozók számára kezdte el szolgálati lakások építését az Országos Lakásügynökség (ANL).

A tömbház megépítése és a belső szerelések az Országos Lakásügynökség feladatai közé tartoznak, a területrendezés, illetve a közművekre való csatlakozás pedig a városháza kötelezettsége.

A 30 áras telken egy tömbház fog épülni. A két lépcsőházas létesítményben összesen 24 szolgálati lakást alakítanak ki. Ezek közül 6 egyszobás és 18 kétszobás lakás lesz. Az épület földszinti, két emeleti és egy tetőréri szintből fog állni. A tervekben a tömbház mellé decens parkoló kialakítása is szerepel.

A beruházás összértéke 5.330.000 lej.

A múlt héten ugyanakkor a csereháti negyedbe tervezett újabb ifjúsági lakások esetében is történt előrelépés:  a polgármesteri hivatal, az Országos Lakásügynökség, a közműszolgáltatók és a kivitelező cég képviselőinek részvételével hamarosan sor kerül a munkálatok helyszínének átadására. Itt szintén egy tömbház fog épülni két lépcsőházzal.

A Csereháton így újabb 28 lakás építése kezdődik idén a székelyudvarhelyi fiatalok számára.

Frissítés dátuma:
2021.01.28.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette