Helyi hivatalos közlöny

Múlt héten kezdődött azoknak az ingyenesen elkészült telekkönyveknek a kiosztása, amelyek kiállítását a Van részed, van telekkönyved országos programban elnyert támogatásból finanszírozott a város. Az eredményekről beszélt ma a sajtó képviselőinek Gálfi Árpád polgámester és Sándor Alpár, a mezőgazdasági iroda vezetője.

A 2015-ben jóváhagyott Országos Kataszteri és Földkönyv program célja, hogy a külterületek ingyenes bejegyzése megtörténjen a kataszteri és a telekkönyvi rendszerben.

A programban a székelyudvarhelyi külterületek hat övezetének területei vettek részt: a kadicsfalvi, a bethlenfalvi, a Szentimre és a Budvár környéki parcellák tulajdonosait érintette ez a kiírás.

A kékkel jelölt övezetek területeit érintette a most záruló program.

Összesen 2212 hektár terület – szántó, kaszáló, erdő – helyzete rendeződött. A kormány által támogatott program ezen kiírásában 1744 telekkönyv készült el. Azokban az esetekben, ahol ideiglenes tulajdonjogi viszony van, a Megyei Földosztó Bizottság fogja elkészíteni a tulajdonjogi lapokat. Az érintett területtulajdonosokat a mezőgazdasági iroda telefonon értesíti a dokumentumok átvételével kapcsolatban.

Székelyudvarhely a 2021-es kiíráskor is pályázik a külsőségek telekkönyvezésének folytatására.

A most lezáruló program összértéke 129.441 lej.

Frissítés dátuma:
2021.08.03.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette