Helyi hivatalos közlöny

25 napirendi pont szerepelt az október utolsó csütörtökén tartott tanácsülés összehívójában. Több fontos kérdésben döntött ma a testület.

Az ülés elején 1 perc néma csenddel emlékeztek a teremben lévők a néhány nappal ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt volt önkormányzati képviselőről, Simó Árpádról. 

Elfogadták a harmadik negyedévi zárszámadást, illetve kiigazították a város költségvetését is. A Tomcsa Sándor Színház a személyi jövedelemadó 2%-os visszaosztásából 735.000 lejt kapott, a Városi Sportklub 100.000 lejt átcsoportosított beruházásra, 160.000 lejt csoportosítottak át a kataszteri hivatallal megkötendő szerződésre a kültelkek ingyenes telekkönyvezésére. 604 ezer lejt fordít a város villanyhálózat bővítésére, 120.000 lejt kap az Eötvös József iskola, 57.000 lejt az Udvarhely Néptáncműhely, 24.000 lejt a Művelődési Ház, az utak fejezetre további 60.000 lejt, szociális kiadásokra 135 ezer lejt szavaztak meg.

Öt üres állás esetében kért a városháza átalakítást, illetve a diákok ösztöndíjainak értékének frissítését is jóváhagyták. Így a második félévtől a szociális ösztöndíj 200 lej, a tanulmányi ösztöndíj 150 lej, az érdemösztöndíj 200 lej és a teljesítmény ösztöndíj 500 lej lesz. Pálfi Kingát, páttagként pedig Jakab Zoltánt szavazta meg a testület a tanintézmények igazgatói és aligazgatói vizsgáinak szóbeli meghallgatását értékelő bizottságba.

Egy, a Cekend-sétányban lévő szociális lakás kiosztását is jóváhagyta a testület. 130 és 300 lej között szabták meg az értékesítésre szánt fa árát, illetve jóváhagytak egy mezei út javításához szükséges telekkönyvezést is. Az út a Szarkakő aljában lévő legelőket köti össze a Cekend-tetői legelővel. A Széldombon egy magánszemély 68.800 lej értékben adott le területet többek között járda létesítésének céljából. Több pályázat esetében jóváhagyták a közbeszerzés kiszerződését és a gazgasági-technikai mutatók módosulását. Ezek a pályázatok a Tompa László iskola rehabilitálása és bővítése, a minifoci pálya modernizálása, a sétatéri játszótér felújítása és bővítése, a Székelytámadt vár, valamint az új inkubátorház építése. Továbbá több közérdekű gázvezeték lefektetéséhez is megszavazott rájárást a testület.

Frissítés dátuma:
2021.10.28.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette