Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala és az RDE Harghita Kft. fontosnak tartja, hogy a város minél hamarabb készen álljon a korszerű szelektív hulladékgyűjtéshez való csatlakozáshoz. Ennek első lépéseként május végétől új rendszer szerint gyűjtik a Székelyudvarhely kertvárosi részein a hulladékot. Ebben kíván jó példát mutatni a polgármesteri hivatal azzal, hogy idén már az Udvarhely Napok is környezettudatos rendezvény lesz.

A székelyudvarhelyi kertes házak lakói színes zsákokba kell gyűjtsék a hulladékot, amelyeket minden hónap utolsó péntekén kell majd a kapu elé tegyenek a városlakók. A tele zsákok helyett a vállalat munkatársai üreseket hagynak. A vegyes hulladék elszállításának ideje változatlan marad. Eszerint külön kell majd gyűjteni az üveget, papírt, az újrahasznosíthatatlan, vegyes háztartási szemetet, a műanyagot és a lebomló, komposztálható hulladékot. Mindehhez a héten új hulladékszállító autó is érkezik a városba.

Az első háromszínű zsákos hulladékszállításra május 31-én kerül sor. Az ehhez szükséges zsákokat ingyen osztja majd ki a napokban a szolgáltató. Akik azonban nem gyűjtenek majd szelektíven és a biohulladékot sem komposztálják, felárat fognak majd fizetni. A szelektíven gyűjtött szemét elszállítása nem jelent nagyobb számlákat. A tömbházakban az új típusú hulladékgyűjtsét egy későbbi időpontban kezdi el az RDE Harghita Kft.

Az eseményen Gálfi Árpád polgármester kiemelte, hogy a hulladékszállító vállalat új vezetőségével sokkal jobb együttműködésben bízik a városháza, amelynek első jelei már kézzelfoghatók. A hamarosan kezdődő új hulladékgyűjtési rendszer mellett, az RDE Harghita Kft. partner volt a polgármesteri hivatal azon kezdeményezésében is, amely által a május 27-én kezdődő Udvarhely Napok környezettudatos rendezvénnyé válik. A hulladékot ott is a háromféle zsákba fogják gyűjteni, a tányérok és evőeszközök komposztálható anyagból lesznek, az ételmaradékokat pedig a kutyamenhelyre szállítják majd.

Újságírói kérdésekre megnyugtató válaszok hangzottak el a csurgalék okozta áldatlan állapotokról is. Egy Ausztriából beszerzett eszköz a csurgalékáradat teljes kiküszöbölését is biztosítani fogja.

Frissítés dátuma:
2019.05.16.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette