Helyi hivatalos közlöny

Székelyudvarhely polgármestere május 22-re hívta össze a helyi képviselő testületet a 34 előterjesztett napirendi ponttal meghirdetett rendes havi tanácsülésre.

A képviselők egy Szentjános utcai, illetve egy II. Rákóczi Ferenc utcai terület zonális rendezési tervét fogadták el. Elfogadta továbbá a képviselőtestület a Cinege utca elnevezésével kapcsolatos határozat módosítását is. Két terület vásárlásának elindításáról is szavaztak. Az egyik a Kanas dűlőn található, amelyet a törvényesen kitermelt fa tárolására szeretne megvásárolni a székelyudvarhelyi önkormányzat. A másik terület a város boldogfalvi kijáratánál található víztisztító állomás szomszédságában terül el. Ez mezőgazdasági tevékenységre alkalmatlan terület, energiafűzzel történő beültetése többek között környezetvédelmi szempontból lenne fontos.

Két tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a Cekenden található hulladéklerakó területének mezőgazdasági forgalomból való kivételének jóváhagyását. Szintén pozitívan reagált a testület a Villanytelep utcában működő orvosi rendelő és rekuperációs központ ingyenes bérlésének meghosszabbítására. Egy mobilszolgáltató optikai kábeleinek elhelyezése a város területein történik, ezek használati jogát kapta meg a szolgáltató a munkálatok idejére. A Tamási Áron Gimnázium és a Backamadarasi Kis Gergely Református Kollégium egyházi ingatlanban működik, így a város mindkét esetben 200000 lejes évi bérleti díjat fizet az egyházaknak. Az önkormányzati testület mindkét esetben jóváhagyta a bérleti díj mértékét.

A város – a mai döntés értelmében – vállalja a Hargita megyei szociális intézményeknél elhelyezett gyermekek és fogyatékkal élő felnőttek részköltségeinek kifizetését. Elfogadták továbbá a 11 megüresedett csereháti ifjúsági lakásba beköltöző családok átadási névjegyzékét is. Eszerint 6 kétszobás és 5 egyszobás lakásba költözhetnek be hamarosan új lakók. A tanácskozáson elhangzott ugyanakkor, hogy az illetékes minisztérium elfogadta a város azon szándékát, hogy újabb ifjúsági lakások épüljenek a Csereháton. A városi park használatának szabályzatát, illetve a kutyatartás és -sétáltatás szabályozását is megszavazták a tanácsosok. Több európai uniós finanszírozású projekt gazdasági, technikai dokumentációjának frissítéséről szóló határozatot is elfogadta a testület. A múlt héten bemutatott új szelektív hulladékgyűjtési folyamat szabályozását is támogatták a tanácsosok.

Frissítés dátuma:
2019.05.22.

Megjelenítés
112 Sürgősségi

Székelyudvarhely

sürgősségi elérhetőségek

A weboldalt a minic tervezte és fejlesztette